Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Φιλιατρά: Λαμπρός ο εορτασμός των Λελωνείων

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Λελώνεια στα Φιλιατρά ανήμερα του Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο εκκλησάκι έξω από το πρώην 4ο Δημοτικό Σχολείο και Νυν ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών.

Τα Λελώνεια που γίνονται κάθε χρόνο στην .....

μνήμη του Πανάγου Λελώνη ενός Φιλιαρτινού παιδιού που στα χρόνια της Τουρκοκρατίας κέρδιζε συνεχώς στους ιππικούς αγώνες τους Τούρκους παρά το πεινασμένο άλογο που φρόντιζαν να έχουν οι Τούρκοι για να μην κερδίζει.

Η μέρα ξεκίνησε με την θεία Λειτουργία παρουσία πολυ κόσμου παρα το λίγο κρύο που είχε ενω αμέσως μετά την Θεία λειτουργία οι Ιππείς παρέλαβαν και ξεκίνησαν να περιφέρουν την Ελληνική Σημαία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επέστρεψαν στον Άγιο Γεώργιο.
Αμέσως μετά όλοι οι ιππείς, πήραν αναμνηστικά μετάλλια για την συμμετοχή τους τόσο στις Ιπποδρομίες όσο και με την συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενω απονεμήθηκαν και αναμνηστικά κύπελλα.

Στους εορτασμούς παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος, ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων και Αντιδήμαρχος τεχνικών εργων Γιάννης Κατσούλας, ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τοιυ Δημνοτικού Συμβουλίου Στάθης Ανδρινόπουλος, ο πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Χαράλαμπος Καναλουπίτης, και ο Τοπικός Σύμβουλος Γιώργος Κωτσάκης.

Όσο για την ιστορία που έχει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου πρίν 5 χρόνια είχαμε κάνει ένα Video στο οποίο ο Πατήρ Διονύσιος είχε αναφερθεί λεπτομερώς στο θέμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.