Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Αναλυτική ενημέρωση για τα τιμολόγια της ΔΑΥΑ Τριφυλίας έκανε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Παναγιώτης Γυφτάκης

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας βρέθηκε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας Παναγιώτης Γυφτάκης μετά από αίτημα που είχε καταθέσει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Επικεφαλής της Μείζονος ......

Μειοψηφίας Στάθης Ανδρινόποπυλος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα τιμολόγια και χρεώσεις της ΔΕΥΑ Τριφυλίας .

Ο κ. Ανδρινόπουλος λαμβάνοντας τον λόγο από τον πρόεδρο του Σώματος, είπε ότι πολλοί συνδημότες μας έχουν πρόβλημα με τον Λογαριασμό της ύδρευσης και όλοι ψάχνονταν να δουν τι πλήρωναν πριν την ΔΕΑΤ και τι πληρώνουν τώρα.
Και αναρωτήθηκε αν υπάρχει η δυνατότητα μείωσης των Τιμολογίων.

Απαντώντας ο κ. Γυφτάκης είπε ότι δεν υπάρχει διάκριση σε καμία δημοτική Ενότητα και οι χρεώσεις είναι ίδιες για όλους.
Το τιμολόγιο που είχε η ΔΕΥΑ. Κυπαρισσίας, με τα χωριά της, επεκτάθηκε σε όλο τον Δήμο. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ είπε ο κ. Γυφτάκης.

Αναλυτικά:

Χωρίς αποχέτευση, χωρίς βιολογικό το πάγιο είναι 12,5 € το τρίμηνο στις τρεις πόλεις, στα δε χωριά είναι 12,5 € το 4μηνο. Από αυτά τα 4,5 ευρώ είναι πολιτιστικό τέλος, που σημαίνει ότι το καθαρό ποσό στο πάγιο είναι 8 ευρώ.
Μέσα στο Πάγιο δίνονται 15 κυβικά νερό ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ (!!!!!!).
Και από 16 έως 60 κυβικά η τιμή είναι 0,12 ευρώ ανα κυβικό. Και από 61 έως 150 0,27 €
Το ίδιο είναι και στα χωριά μόνο που εκεί οι λογαριασμοί είναι τετράμηνοι.

Συνεχίζοντας ο κ. Γυφτάκης είπε ότι όπου υπάρχει βιολογικός καθαρισμός είναι 35 ευρώ, το πάγιο το τρίμηνο, μαζί με τον βιολογικό, γιατί ο βιολογικός της Κυπαρισσίας έφτασε τα 6,5 (εκατομμύρια ευρώ) οι συντηρήσεις και τα ρεύματα είναι ένα κόστος μεγάλο.

Αναφέρθηκε στα κοινωνικά τιμολόγια για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, άνεργους άπορους, πολυτέκνους και ΑΜΕΑ οι χρεώσεις είναι στο μισό από τους υπόλοιπους.

Εκανε αναφορά στα Επαγγελματικά τιμολόγια στα οποία εντάχθηκαν και Ελαιοτριβεία, τα ΚΤΕΛ και οι Ενώσεις, όπου θα μετριούνται τα ρολόγια τους όλο τον χρόνο.
Διότι πολλοί παραπονέθηκαν ότι έχουν Γεωτρήσεις και δεν μπορεί η ΔΕΥΑΤ να χρεώνει τα 450 με 500 ευρώ.
Και ηρθε και εξώδικο με δικηγόρο από ελαιοτριβέα και διάφορους φορείς.
Έτσι εφαρμόσαμε τον νόμο.
Προέβλεωε ότι αυτοί οι επαγγελματίες που πήγαν και έκανα φασαρίες θα πουν έλεος μετά. Αλλά σε αυτα είχαν σιγοντάρει και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Εμείς είχαμε να μην γράφεται η κατανάλωση νερού στην περίοδο λειτουργίας του εργοστασίου και τον υπόλοιπο χρόνο να έχουν οικιακό τιμολόγιο. Τώρα θα μετριέται όλο τον χρόνο.

Τελος έκανε αναφορά σε νέες συνδέσεις ύδρευσης και αποχέτευσης με τις τιμές τους οι οποίες είναι:
Για νέα παροχή ύδρευσης είναι 268 ευρώ και για νέα αποχέτευση 310 ευρώ εφ απαξ.

Κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να πηγαίνουν στην υπηρεσία να ενημερώνονται και όχι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να εισπράξει την αντίδραση του Στάθη Ανδρινόπουλου λέγοντας του ότι οι Δημοτικοί σύμβουλοι εκπροσωπούν τους δημότες.
Ο Στάθης Ανδριονλόπουλος αποκάλυψε ευθαρσώς ότι για την επέκταση του Πολιτιστικού Τέλους σε όλο τον Δήμο με βαση τις χρεώσεις της πρωην ΔΕΥΑΚΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!!!!

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας, προσέφερε πλήρη κάλυψη στην ΔΕΥΑΤ τόσο για το "έργο της" όσο και για τη τιμολογιακή πολιτική της....

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σε ένα ανάρτηση θα επισημάνουμε τα σημεία που τοποθετήθηκε ο κ. Γυφτάκης και θα δείτε τους ακριβείς λόγους που πληρώνουμε (Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι) στα σπασμένα για τον "επιχρυσωμένο" Βιολογικό της Κυπαρισσίας που κόστισε 6,5 εκατομμύρια ευρώ και έχει πανακριβό κόστος συντήρησης.....
Τα υπόλοιπα σε νέα ανάρτηση.

Ακούστε τι είπε ο κ Γυφτάκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.