Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Παλιά μηχανήματα του Δήμου Φιλιατρών ξεθάβονται από το αργό νεκροταφείο τους με πρωτοβουλία δήμου Τριφυλίας και Δ.Ε. Φιλιατρών

Μια πολυ ευχάριστη είδηση μας επιφύλασσε χθες ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης.
Σε ανάρτηση του αργά το βράδυ του Σαββάτου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ασχολήθηκε με τα παλιά .....

μηχανήματα που σάπιζαν απέναντι από το Αγροκήπιο και το Ειδικό Δημοτικό σχολείο.
Οχήματα μια άλλης παλιάς εποχής που πρόσφεραν στην δημιουργία αυτού του τόπου, γράφοντας την ιστορία των Φιλιατρών.

Στην ανάρτηση του ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Φιλιατρών αναφέρει:

"Ο ΑΤΜΟΚΙΝΗΤΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ( ΤΟ ΚΥΛΙΝΔΡΟ ) ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΟΣ, Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ, ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ ΕΔΙΝΑΝ ΖΩΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ, ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ‘’ΘΑΜΜΕΝΑ’’ ΑΠΟ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΧΩΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΝΑ ΤΑ ‘’ΞΕΘΑΨΕΙ’’, ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΨΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ."


Το Filiatra News είναι δικαιωμένο για την τότε πρόταση που είχε καταθέσει στο παλιό του ρεπορτάζ και σημειώστε ότι ήταν η μόνη σελίδα που είχε ασχοληθεί με το θέμα και είχε δημοσιεύσει στις 17 Φεβρουαρίου 2014 επι δημαρχίας Κόλλια, το σάπισμα των παλιών αυτών εργαλείων και τότε μάλιστα γράψαμε να γίνει "μια στοιχειώδη συντήρηση (λίγο συμμάζεμα, βάψιμο, κλπ) να τοποθετηθούν κάπου, -ενδεχομένως και στην ανατολική μεριά της πλατείας- σαν εκθέματα.
Μηχανήματα του Δήμου μιας παλιάς εποχής όπου κάποτε αυτά αποτέλεσαν τα μέσα ανάπτυξης των Φιλιατρών.
Ας αναλάβει ο Δήμος ή κάποιοι άλλοι να συντηρήσουν λίγο αυτά τα οχήματα που κάποτε και αυτά προσέφεραν και σίγουρα δεν αξίζουν την τύχη που έχουν."

Δείτε πατώντας εδώ τη τότε δημοσίευση μας

Δυστυχώς από την προηγούμενη Δημοτική αρχή ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. Και αυτή είναι η Αλήθεια.

Σήμερα και μέσω του Προέδρου της Δ.Ε Φιλιατρών και με την πολύτιμη συμβολή του προσωπικού της Δ.Ε. έγιναν οι εργασίες καθαρισμού του χώρου ποπ βρίσκονταν τα μηχανήματα αυτά, αργότερα να φύγουν από το μέρος που ήταν θαμμένα, ήδη τα χορτάρια και τα βάτα που τα είχαν αγκαλιάσει καθαρίστηκαν, και ο Δήμος προτίθεται να τα καθαρίσει αρχικά και να τα βάψει και να τα θυμηθούν οι παλιοί και να τα γνωρίσουν οι νέοι.

Μηχανήματα που στην εποχή τους προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.