Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ηχηρό χαστούκι Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας σε αναληθές Δημοσίευμα της Ελευθερίας

Σχετικά με το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη της Κυπαρισσίας και αυτά τα οποία έγραψε η έγκριτος εφημερίδα της Μεσσηνίας « Ελευθερία» στις 11 Μαρτίου 2017, περί ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου για την καθυστέρηση της εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης, είμαστε υποχρεωμένοι χάριν της αληθείας να επισημάνουμε τα εξής :

1.Η κυκλοφοριακή μελέτη για την Κυπαρισσία δεν εκκρεμεί εδώ και 1 χρόνο, όπως λανθασμένα ανεγράφη στο φύλο της Ελευθερίας, αλλά εδώ και 9 ολόκληρα χρόνια, από το 2008 !!!

2.Από το 2008 έως και σήμερα, για 9 ολόκληρα χρόνια η μελέτη δεν εφαρμόστηκε ποτέ και περιφερόταν μεταξύ Δήμου Τριφυλίας και Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Πάτρα για λόγους τους οποίους γνωρίζει ο Δήμος Τριφυλίας και η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.

3.Το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας για όλη αυτή την αναβλητικότητα και την σχεδόν 10ετή αδράνεια και καθυστέρηση εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης στην Κυπαρισσία, δεν έχει καμμία σχέση, καμμία εμπλοκή και καμμία ευθύνη. Ούτε άλλωστε είναι θέμα της δικής του αρμοδιότητος. Κακώς κάκιστα κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν το Λιμενικό Ταμείο και να του αποδώσουν ευθύνες. Ας αναζητηθούν οι ευθύνες αλλού.

4.Η τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας μόλις πριν 1 χρόνο περίπου, ζήτησε εγγράφως από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας να αποφανθεί για την μονοδρόμηση ή μη του παραλιακού δρόμου, ο οποίος περιβάλει την λιμενική ζώνη του λιμένος Κυπαρισσίας, από τον λιμενοβραχίονα έως και το κάμπινγκ, καθώς και την Ιόνιο οδό. Το Λιμενικό Ταμείο με έγγραφό του στις 24 Μαΐου του 2016 απάντησε ότι οι δύο αυτοί συγκεκριμένοι δρόμοι, δεν μπορούν να μονοδρομηθούν διότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου και επιστροφής από το λιμάνι.
Αυτή ήταν και είναι η μοναδική μας εμπλοκή στο όλο θέμα.

5.Οι υπογραφές μεταξύ Δήμου Τριφυλίας και Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, για την εφαρμογή της κυκλοφορικής μελέτης, όπως μας πληροφορεί η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μπήκαν πριν λίγες ημέρες, δηλαδή δέκα μήνες μετά από το έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου Ν.Μεσσηνίας.

Μετά από όλα αυτά τίθενται τα εξής ερωτήματα
α) Ποιος ευθύνεται και για αυτήν την επιπλέον δεκάμηνη καθυστέρηση;
Ασφαλώς ΟΧΙ το Λιμενικό Ταμείο.

β)Ποιος ευθύνεται για τα εννέα χρόνια μη εφαρμογής της μελέτης;

Τώρα όλοι γνωρίζουν την αλήθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.