Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Σε υψηλούς τόνους συζήτηση για το Α.Τ. Φιλιατρών στο Δ.Σ. – Άρνηση του Δήμου να «στεγάσει» τον Τοπικό Αστυνόμο

Χωρίς ωστόσο να παρθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Το θέμα της κατάργησης του Α.Τ. Φιλιατρών επανάφερε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης από τα Φιλιατρά, Γιώργος Ασημακόπουλος ο οποίος ζήτησε την παραίτηση σύσσωμου του Δ.Σ. προκειμένου .....

ενώ τάχθηκε υπέρ του Τοπικού Αστυνόμου καλώντας το δήμο να παραχωρήσει χώρο. Ο κ. Ασημακόπουλος στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής: «σχετικά με τον τοπικό αστυνόμο, για να είμαστε ρεαλιστές κύριοι[…] εμείς οι Φιλιατρινοί δε θέλουμε τα Φιλιατρά να γίνουν γαϊδουρόλακα όπως θέλετε εσείς κ. δήμαρχε, πρέπει όλοι και καλώ όλους σήμερα να συναινέσουμε να πάρουμε απόφαση να φιλοξενήσουμε τον αστυνόμο αυτόν, ας είναι και για θελήματα – γιατί εχθές άκουσα παράγοντες των Φιλιατρών να λένε ότι είναι για θελήματα. Ας είναι για θελήματα! Ας υπάρχει στα Φιλιατρά γιατί τον θέλουμε. Και προτείνω, να πάρουμε σήμερα την απόφαση, γιατί είναι για την πόλη μας. Και δεύτερον, αν θέλουμε όλοι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον αγώνα ζεστό, έχει ξαναπέσει το τραπέζι, το ξαναφέρνω σήμερα, μία μπορεί να είναι η πολιτική στάση σήμερα, την παραίτηση σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου, μαζί μ’ εσάς κ. δήμαρχε και ζητάω να μπει σε ψηφοφορία αυτό».

Ο Δημήτρης Κουτσούλης τόνισε ξανά πως μόνος τρόπος για να εισακουστεί το αίτημα των Τριφύλιων για παραμονή του Α.Τ. θα ήταν η παραίτηση σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου, αναγνωρίζοντας σαν δήμαρχο τον μόνο εκλεγμένο δήμαρχο ο οποίος υπάρχει. Ο κ. Κουτσούλης είπε πως, «πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι στην περιοχή δε χωράμε άλλη απομόνωση γιατί δεν είναι μόνο τα Φιλιατρά. Το ένα θα φέρει τ’ άλλο. Αν εφαρμοστεί, αγαπητέ δήμαρχε που τα γνωρίζεις και καλά, ο υγειονομικός χάρτης με βάση τις υποχρεώσεις του Μνημονίου, τότε θα πέσει πολύ κλάμα στην περιοχή».

Ο Δημήτρης Σαρμαντζής σημείωσε ότι, «Από τον Αύγουστο και μετά, δώσαμε έναν αγώνα. Και ο δήμος Τριφυλίας, αλλά κυρίως η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών, οι σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας και οι φορείς της πόλης των Φιλιατρών. […] Συγκρουστήκαμε με μια κυβέρνηση, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Φτάσαμε στον πρωθυπουργό απ’ τον οποίο ζητήσαμε πολιτική παρέμβαση. Η ΝΔ δεν έκλεισε κανένα τμήμα, υπάρχουν δεσμεύσεις. Μένει να τις δούμε στην εφαρμογή τους, αν κληθεί η ΝΔ έχουν δεσμευτεί. Θα συμφωνήσω, είναι ένα πλήγμα για τα Φιλιατρά και την Τριφυλία ολόκληρη. Και να μεταφέρω των προβληματισμό μου. Κανείς απ’ το κεντρικό κράτος δε μπορεί να καταλάβει την ιδιαιτερότητα, ότι υπάρχουν τρεις μεγάλες πόλεις, δε μπορεί να το καταλάβουν. Αν συνεχίσουν οι κυβερνώντες ν’ αντιμετωπίζουν την Τριφυλία μ’ αυτό τον τρόπο, τότε θα δημιουργηθούν δυστυχώς και διαλυτικές τάσεις μέσα στο δήμο Τριφυλίας διότι θα αισθάνονται ότι υπάρχουν πρώτης και δεύτερης κατηγορίας πολίτες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Κατσίβελας τόνισε πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ψήφισε κανένα νόμο, οπότε δεν μπορούν να ζητηθούν ευθύνες από ανθρώπους που δεν έχουνε πάρει την απόφαση. Απατώντας στον κ. Ασημακόπουλο είπε τα εξής: «εγώ κ. Ασημακόπουλε, για το Α.Τ. Φιλιατρών και του Κοπανακίου, ειλικρινά σας λέω, δε νιώθω ένοχος. Δεν είπαμε να πάμε να πουλήσουμε ελπίδα ή να πάμε να προμοτάρουμε και να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Σε συνεδρίαση στη Δ.Ε. Φιλιατρών βγήκε μια απόφαση, ότι η δημοτική Αρχή αυτή δεν μπορεί να βάλει υπογραφή συναίνεσης σ’ αυτή τη μεταρρύθμιση. Με κανέναν τρόπο. Είναι θέμα αρχής, είναι θέμα αξιοπρέπειας, είναι θέμα συνείδησης. Δε μπορούμε να υπογράψουμε εμείς ή να μας σύρουνε να ζητήσουμε τοπικό αστυνόμο για να έχουν ένα άλλοθι για το τι έγινε και το τι δεν έγινε. Η ευθύνη είναι μονοσήμαντη, υπάρχουνε συγκεκριμένοι άνθρωποι οι οποίοι πήρανε τις αποφάσεις, υπογραφή συναίνεσης αυτή η δημοτική Αρχή για ν’ αποκτήσουνε κάποιοι άλλοθι δεν πρόκειται να δοθεί. Τη μεταρρύθμιση δεν την συνυπογράφουμε».

Gargalianoi on line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.