Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου για την παρουσίαση του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου. Τι θα γίνει με τον Τοπικό Αστυνομικό στα Φιλιατρά.

Ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου παρουσιάστηκε σήμερα 16 Φεβροαυρίου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ταυτόχρονα οι 27 Τοπικοί Αστυνομικοί για 27 περιοχές της χώρας.

Οι περιοχές που θα εφαρμοστεί είναι: .....

Σιδηρόνερο Δήμο Δράμας, Οικισμός Σώστης Δήμου Ιάσμου, Νέα Βύσσα Δήμου Ορεστιάδας, Μεταξάδες Δήμου Διδυμοτείχου, Λάβαρα Δήμου Σουφλίου, Κολινδρός Δήμου Πίνδας Κολινδρού, Πλαταμώνα Δήμου Δίου Ολύμπου, Τοπική Κοινότητα Μαυροθάλασσας Δήμου Βισαλτίας, Βελβεντό Δήμου Σερβίων Βελβεντού, Τσοτύλι Δήμου Βοϊου, Νεοχώριο Δήμου Νικολάου Σκουφά, Ανθιρό Καρδίτσας Δήμου Αργιθέας, Ραψάνη Δήμου Τεμπών, Πλατύκαμπος Δήμου Κιλελέρ, Μεσάγγαλα Παραλίας Εγάνης Δήμου Τεμπών, Πύλη Δερβενοχωρίων Δήμου Τανάγρας, Βασιλικού Δήμου Χαλκιδαίων, Αυλίδα Δήμου Χαλκιδαίων, Γαρδίκη Ομιλαίων Δήμου Μακρακώμης, Υπάτη Δήμου Λαμιαίων, Ερατεινή Δήμου Δορίδας, Λεβίδι Δήμου Τριπόλεως, Φιλιατρά Δήμου Τριφυλλίας, Χώρα Δήμου Πύλου Νέστωρος, Αγία Βαρβάρα Δήμου Γόρτυνας, Καρδάμαινα Δήμου Κω και Κέφαλος Δήμου Κω.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.

Από τη Φυσική ηγεσία του Σώματος παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των προϊσταμένων Κλάδων και των αρμόδιων για την υλοποίηση και λειτουργία του θεσμού Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων Υπηρεσιών του Σώματος καθώς και του Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας Αντιστράτηγου ε.α. Βασίλειου Γκρίζη.

Τι θα γίνει με τον τοπικό Αστυνόμο στα Φιλιατρά

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο BEST TV Καλαμάτας τόνισε ότι ο Δήμος Τριφυλίας δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση στο τοπικό αστυνόμο.
Δεν προτιθέμεθα να βάλουμε εγώ και το δημοτικό συμβούλιο, υπογραφή ακόμη και με πλάγιο τρόπο για να αποδεχτεί τον τοπικό αστυνόμο.
Αυτοί που αποφάσισαν να εφαρμόσουν αυτή τη μεταρρύθμιση ας τοποθετήσουν τον τοπικό αστυνομικό σε κάποιο δημόσιο κτήριο για να το εγκαταστήσουνε και να λειτουργήσει. Σχετικό ρεπορτάζ και Δήλωση Κατσίβελα εδώ.

Άλλωστε όπως είχε γραφτεί στο Filiatra News και πριν δυο ημέρες ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας είχε εθιμοτυπική επίσκεψη με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, μόνο εθιμοτυπική δεν πρέπει να ήταν καθώς η χρονική στιγμή που έγινε η συνάντηση σε συνάρτηση με την εφαρμογή του ΠΔ με το οποίο καταργείται το ΑΤ Φιλιατρών μαρτυρά ως γεγονός ότι και κάτι ακόμα (εκτός του εθυμοτυπικού) απασχολούσε τον Αστυνομικό Διευθυντή.

Και το λέω αυτό γιατί όπως μου αποκάλυψε σήμερα ένας πολίτης που έτυχε εκείνη την στιγμή να διέρχεται πεζός κάτω από το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών, είδε έναν αστυνομικό με πολλά αστέρια στους ώμους του, -όπως μου τον περιέγραψε- να ανεβαίνει στο τμήμα.
Ρωτώντας τον πότε έγινε αυτό μου απάντησε την Τρίτη το μεσημέρι γύρω στις 1:30 με 2.
Από την ώρα που είπε ο πολίτης συμπεραίνεται ότι ο κ. Πούπουζας, αμέσως μετά τον Δήμαρχο βρέθηκε χωρίς να ανακοινωθεί κάτι στο υπό κατάργηση ΑΤ Φιλιατρών.
Οι λόγοι της επίσκεψης και τι συζητήθηκε είναι άγνωστο. Να ελπίσουμε ότι ο κ. Πούπουζας ζήτησε να ενημερωθεί με στοιχεία και αριθμούς για το πόσοι μετανάστες και λαθραίοι μετανάστες  βρίσκονται στην πόλη?
Ελπίζουμε να αποκαλυφθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.