Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Δασικός χάρτης Μεσσηνίας: Τι είναι; Τι κάνουμε; Πώς το κάνουμε;

1. Τι είναι Δασικός χάρτης;

Δασικός χάρτης είναι ο χάρτης ο οποίος έχει αναρτηθεί από την δημόσια αρχή και μας δείχνει αν μια έκταση είναι δασική ή όχι και αν ναι, τι περίπτωση δασικής έκτασης είναι (π.χ. αναδασωτέα, βραχώδης, χορτολιβαδική κτλ).

2. Τι κάνουμε αν η ιδιοκτησία μας βρίσκεται σε δασική έκταση σύμφωνα με το δασικό χάρτη;

Αν οι ιδιοκτησίες μας .....

βρίσκονται σε δασική έκταση σύμφωνα με τον δασικό χάρτη πρέπει να συντάξουμε έναν φάκελο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα ( συντεταγμένες από τοπογραφικό διάγραμμα και διάφορα έγγραφα ανά περίπτωση)

Κάνουμε ηλεκτρονική υποβολή της αντίρρησης μας για το γεωτεμάχιο που μας αφορά τοποθετώντας τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, με ακρίβεια και προσοχή τις συντεταγμένες από το τοπογραφικό διάγραμμα του γεωτεμαχίου (αφού με βάση αυτές θα ορισθεί η περιοχή της ένστασης – αντίρρησης, το εμβαδόν της ιδιοκτησίας μας και το κόστος του ειδικού τέλους πληρωμής ) και δηλώνοντας με βάση ποιό ή ποιά από τα παραπάνω έγγραφα που αφορούν το γεωτεμάχιο έχουμε (Εμπράγματο ή ενοχικό δικαίωμα επί του γεωτεμαχίου).

πληρωμή του ειδικού τέλους με κόστος ανάλογα με το μέγεθος της έκτασης που θέλουμε να αποχαρακτηρίσουμε.

Προσκόμιση του φακέλου με όλα τα στοιχεία που έχουμε δηλώσει στην ηλεκτρονική δήλωση που έχει προηγηθεί ότι κατέχουμε με ταχυδρομική αποστολή ή με ηλεκτρονική αποστολή με συγκεκριμένο τρόπο σάρωσης των αρχείων με έκπτωση 10% επί του οφειλόμενου ειδικού τέλους για την άσκηση της ένστασης –αντίρρησης.

Συνεδρίαση επιτροπής που μελετά τον φάκελο που έχουμε δηλώσει στην ηλεκτρονική αίτηση και αποφασίζει τον αποχαρακτηρισμό ή όχι του γεωτεμαχίου που αφορά η ένσταση– αντίρρηση.

3. Τι επιπτώσεις έχουμε αν η ιδιοκτησία μας βρίσκεται σε δασική έκταση σύμφωνα με το δασικό χάρτη και δεν προβούμε σε αντιρρήσεις ;

Οι επιπτώσεις που υπάρχουν αν είμαστε ιδιοκτήτες γεωτεμαχίων στη Μεσσηνία και οι ιδιοκτησίες μας βρίσκονται σε δασική έκταση σύμφωνα με τον δασικό χάρτη και δεν προβούμε σε αντιρρήσεις είναι:

Ο δασικός χάρτης κυρώνεται και δεν έχουμε δικαίωμα ένστασης – αντίρρησης.

O ιδιοκτήτης δε θα μπορεί να πουλήσει ή να μεταβιβάσει το γεωτεμάχιο του.

O ιδιοκτήτης δε θα μπορεί να πάρει οποιαδήποτε αγροτική επιδότηση που αφορά το γεωτεμάχιο αυτό.

Όταν το κτηματολόγιο εφαρμοστεί στην περιοχή, το παραπάνω γεωτεμάχιο θα θεωρηθεί αυτόματα δημόσια έκταση κ ο ιδιοκτήτης δε θα έχει κανένα δικαίωμα σε αυτό. (δικαίωμα προσφυγής μόνο στο συμβούλιο της επικρατείας).

4. Πως κάνουμε ένσταση–αντίρρηση αν η ιδιοκτησία μας βρίσκεται σε δασική έκταση σύμφωνα με το δασικό χάρτη προκειμένου αυτή να αποχαρακτηριστεί;

Μόνοι μας αν είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουμε την διαδικασία και έχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία ή

Επικοινωνήστε μαζί μας, αφού αναλαμβάνουμε όλη την διαδικασία που περιλαμβάνει:

Την εύρεση και τοποθέτηση συντεταγμένων της ιδιοκτησίας μας και την σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος όπου αυτό απαιτείται.

Την συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων.

Την τεχνική και νομική κάλυψη ανά περίπτωση ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες αποχαρακτηρισμού.

Την ηλεκτρονική υποβολή της ένστασης–αντίρρησης.

Την ηλεκτρονική αποστολή με συγκεκριμένο τρόπο σάρωσης των στοιχείων ώστε να υπάρξει έκπτωση 10% επί του οφειλόμενου ειδικού τέλους για την άσκηση της ένστασης –αντίρρησης.

Παρακολούθηση και ενημέρωση όταν η επιτροπή συνεδριάσει και βγει η απόφαση.

Topografos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.