Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Πυρσός: Ξεκινούν μαθήματα παραδοσιακών χορών


Σας γνωρίζουμε ότι από 1η Οκτωβρίου ξεκινά και πάλι η λειτουργία του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών στο ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Tα μαθήματα αντιστοιχούν σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης .......

Στα προβεβλημένα έργα του ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013 το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Γ.Μπέζος «Δικαιώνεται μια συλλογική προσπάθεια. Έτσι θα συνεχίσουμε….»

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το λεύκωμα-απολογισμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), που συμπεριλαμβάνει όλα τα υλοποιημένα έργα της προγραμματικής περιόδου 2007-2013.

Κεντρική θέση .......

Κλείνουν το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρων με τι ευλογίες των Κωνσταντινέα Κοζομόλη

Συνολικά 11 από τις 22 αστυνομικές υπηρεσίες παραμένουν στο Νομό Μεσσηνίας μετά την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το σχέδιο ........

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Στα τέλη Οκτωβρίου η προκαταβολή της επιδότησης στους αγρότες

Μήνας µεγάλης οικονοµικής ανακούφισης για τους αγρότες προµηνύεται ο Οκτώβριος, καθώς τόσο από το υπουργείο όσο και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ διαµηνύουν ότι θα κλείσουν όλες σχεδόν οι εκκρεμότητες από υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης, πράσινης και συνδεδεμένων του .....

Κυνηγοί Χαλκού χτύπησαν για δεύτερη φορά στην Γιόλακα και κατέστρεψαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ. [ Φωτογραφίες ]

Πιθανόν και το Σάββατο η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.
Εκφράζονται φόβοι αποκατάστασης και την Δευτέρα με Τρίτη!!!


Την επανεμφάνιση του στην περιοχή της Γιόλακας Φιλιατρών, έκαναν χθες βράδυ κυνηγοί Χαλκού καθώς χτυπήσαν την περιοχή «κοκκινιά» δυο μετασχηματιστές της ΔΕΗ αποσπώντας τον ......

ΑΓΓΕΛΙΑ: Πωλείται ημιτελής μονοκατοικία 65 τ.μ.

Πωλείται ημιτελής μονοκατοικία 65 τ.μ. στο κέντρο του οικισμού Αγρίλη - Δήμου Φιλιατρών, σε οικόπεδο 300τ.μ.

Είναι υπερυψωμένη, ισόγεια με 2 υ/δ και βρίσκεται σε απόσταση 220 μ. από τη θάλασσα.

Περιλαμβάνει μπετά, τούβλα και στέγη.

Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του οικοπέδου ή ξεχωριστής πώλησης διπλανού αδόμητου.

Τιμή συζητήσιμη.

Πληροφορίες: 6973621028, 6974047499"

Οι Επιτυχόντες στο Δημόσιο ΙΕΚ Τριφυλίας [ Λιστα με ονόματα ]

Ανακοινώθηκαν από την Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. τα ονόματα των επιτυχόντων για το Χειμερινό εξάμηνο 2016Β των Δ.ΙΕΚ. Δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων του Δ.ΙΕΚ Τριφυλίας και οδηγίες εγγραφής στα επισυναπτόμενα αρχεία.

Δείτε αναλυτικά:

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Τρελό γέλιο: Τσιγγάνος τραγουδάει Παντελίδη και ξεσηκώνει τη γειτονιά (vid)

Είναι γνωστό πως οι τσιγγάνοι φημίζονται για την καλή φωνή που έχουν.
Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι τραγουδιστές που προέρχονται από τους Ρομά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και ο τσιγγάνος που θα ......

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου [Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη] και ειδικότερα στην σήραγγα Καλογερικού με κατεύθυνση προς Καλαμάτα

Στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, από την χ/θ 168,400 έως και την χ/θ 169,300 (σήραγγα Καλογερικού/ κατεύθυνση προς Καλαμάτα), λόγω εκτέλεσης εργασιών ετήσιας τακτικής ......

ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας: Λειτουργία Νέων προγραμμάτων

Το Κ.Ε.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στα πλαίσια της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016, προτίθεται να υλοποιήσει στη Καλαμάτα και σε διάφορα τοπικές και δημοτικές ενότητες της Μεσσηνίας τα κάτωθι επιμορφωτικά προγράμματα:

ΔΕΗ: Διακοπή ρεύματος την Πέμπτη 22.09.2016 σε παριοχές της Κυπαρισσίας. Δείτε που θα γίνει.

Προσωρινή διακοπή στην ηλεκτροδότηση θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 22.09.2016 και από ώρα 08:30 έως 15:00 λόγω ανάγκης εκτελέσεως συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί τις παρακάτω περιοχές της Κυπαρισσίας:.....

Δικαστική απόφαση-σταθμός: Οι πολίτες δικαιούνται αποζημίωσης για τα μέτρα λιτότητας

Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ΕΔ) της 20ής Σεπτεμβρίου 2016, οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι δυνατόν να ενάγουν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Κομισιόν, στην περίπτωση κατά την οποία παραβιάζονται αποδεδειγμένα τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Αφορμή για την .....

Αναδρομικός φόρος σε όσους πούλησαν ακίνητα τα τελευταία 5-10 χρόνια

Να πληρώσουν φόρο για το σπίτι που πούλησαν πριν πέντε ή και δέκα χρόνια, παρότι τότε δηλώσανε κανονικά στο Ε1 το τίμημα όπως προβλεπόταν και χωρίς να έχουν ποτέ καμία υποχρέωση να πληρώσουν φόρο για τα ποσά που .....

Φυλάκιση για όσους ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα social media

Οι γονείς μπορεί να τιμωρηθούν με ένα χρόνο φυλάκιση ή πρόστιμο 45.000 ευρώ, αν κριθεί ότι δημοσιεύσαν ευαίσθητες λεπτομέρειες της ιδιωτικής ζωής άλλων, ακόμη κι αν πρόκειται για τα παιδιά τους, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Τα πράγματα στη ......

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ομόφωνη καταδίκη του Περιφερειακού Συμβουλίου στη συμπεριφορά του Διοικητή Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ομόφωνα καταδίκασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας κ. Μπέζου, όπως αποτυπώθηκε στην επιστολή που δημοσίευσε ενάντια στον Εντεταλμένο για θέματα υγείας Περιφερειακό Σύμβουλο Μεσσηνίας κ. Άγγελο Χρονά.

Όλες οι παρατάξεις .....

Επίσκεψη στα Δημοτικά Σχολεία εκαναν υπέυθυνοι των ακαδημιών της Εράνης

Επίσκεψη στα Δημοτικά σχολεία των Φιλιατρών πραγματοποίησαν σήμερα οι υπεύθυνοι των ακαδημιών της Εράνη Φιλιατρων Κώστας και Σωτήρης Λυμπερόπουλος και ενημέρωσαν τα παιδιά για τον Αθλητισμό.

Τους μίλησαν για την Εράνη, για τις επιτυχίες που έχει σαν σωμνατείο, τους Αθλητές που έχουν βγεί από τα σπλάχνα της, τις αξίες της άθλησης στην ζωή τους για την υγεία που μπορεί να τους προσφέρει κρατώντας τους μακρυά από βλαβερές συνήθειες που αποκτούν ο κόσμος που δεν ασχολείται με τον Αθλητισμό.


Από την άλλη τα παδιά ......

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Εράνη Basket: Προσθήκη τριών ποιοτικών παικτών στο Δυναμικό της

Το Τμήμα καλαθοσφαίρισης του ΑΠΣ Εράνη Φιλιατρών, ανακοινώνει την προσθήκη τριών νέων αθλητών στο δυναμικό της.

Από αυτούς που .....

Ψηφιακή τηλεόραση: Ο Νέος ψηφιακός χάρτης αλλάζει όλα τα δεδομένα!

Έτοιμος είναι ο νέος ψηφιακός χάρτης ο οποίος θα δοθεί σε διαβούλευση στα αρμόδια υπουργεία και αναμένεται να εκδοθεί ως υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με ......,

Αναβαθμίστε σε υβριδικό τον δέκτη του ΟΤΕ TV. Βημα Βήμα η διαδικασία [ Συνημμένο + Video ]

Aναβαθμίσετε τον δέκτη του OTE TV σε υβριδικό!


Κάτι αλλάζει το επόμενο διάστημα για τους πελάτες του OTE TV μέσω δορυφόρου με τη νέα πλατφόρμα Hybrid. Αναβαθμίστε τους δέκτες σας και απολαύστε τις νέες διαδραστικές υπηρεσίες του OTE TV όπως OTE Cinema On Demand, Replay TV, Remote Recording αλλά και εγγραφές των αγαπημένων σας προγραμμάτων σε εξωτερικό σκληρό κλπ.

Τι είναι όμως ο OTE TV Hybrid

Είναι η νέα υβριδική τηλεοπτική πλατφόρμα που φέρνει πρώτος .......

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ Φιλιατρών σε Άγγελο Χρονά: Επιτακτική η ανάγκη για ένα ακόμα ασθενοφόρο

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος - Εντεταλμένος για θέματα υγείας στην Π.Ε Μεσσηνίας Άγγελος Χρονάς, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, επισκέφτηκε το σταθμό του ΕΚΑΒ, ο οποίος στεγάζεται σε κτηριακό συγκρότημα του ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΑΦΚΑ) στα Φιλιατρά.

Κατά τη διάρκεια .....

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Αγία Κυριακή Φιλιατρών: Στήθηκε Επιχείρηση ανασυρσης του Κήτους

Επιχείρηση ανάσυρσις και απομάκρυνσης του κήτους στήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα μετά την δημοσιοποίηση της είδησης από το Filiatra News και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πρίν από τις 8 το απόγευμα..

Όπως έγινε γνωστό .....

Αγία Κυριακή Φιλιατρών: Ξεβράστηκε νεκρή φώκια(;;;) στο λιμάνι [ Φωτογραφίες + Video ]

Ένα θλιβερό θέαμα αντίκρισαν πρίν λίγη ωρα στη Αγία Κυριακή Φιλιατρών όσοι βρέθηκαν στην περιοχή είτε για μπάνιο είτε για να διασκεδάσουνσ σε εκδήλωση που είχε η ταβέρνα που βρίσκεται στο λιμάνι.

Η θάλασσα είχε .......

Παραολυμπιακοί Ρίο 2016: Στην 7η Θέση το Ελληνικό sonar με τον Θοδωρή Αλεξά.

Με την 9η θέση στην medal race και την 7η θέση συνολικά, ολοκληρώθηκε η παρουσία του ελληνικού Sonar στην ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η ιστιοπλοία δεν .....

Συλλυπητήριο μήνυμα της οικογένειας της Εράνης για τον άδικο χαμό του Σωτήρη Νικολακόπουλου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Φιλιατρών "Η Εράνη" πληροφορήθηκε με θλίψη τον άδικο χαμό του Σωτήρη Νικολακόπουλου, ενός 14χρονου παιδιού, ποδοσφαιριστή του ΑΟ Βέργας.
Ενός παιδιού που .....

ΣΟΚ!!! Πέθανε στο γήπεδο 14χρονος παίκτης του ΑΟ Βέργας στην Καλαμάτα…

Τις αισθήσεις του έχασε κατά την διάρκεια του Σαββατιάτικου 17/09 φιλικού (!) παρακαλώ αγώνα Α.Ο. Βέργας – ΑΟ Λαιϊκων, στο γήπεδο του Ανατολικού Κέντρου Στρατοπέδου "Παναγιώτης Μπαχράμης" o 14χρονος ποδοσφαιριστής Σωτήρης Νικολακόπουλος της .....