Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Φιλιατρά: Ο άστατος καιρός παραλίγο να ακυρώσει την παρέλαση. [ Φωτογραφίες + Video ]

Με πολύ άστατο καιρό πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου με την μαθητική παρέλαση που παραλίγο να ακυρωθεί λόγω της βροχής που έπεφτε κατα την διάρκεια της δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος ......

Ακίνητα που επιβαρύνονται με ΕΝΦΙΑ αλλά δεν αποφέρουν εισόδημα – Τι διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ

Έγγραφη απάντηση στη Βουλή έδωσε το Υπ.Οικονομικών σε ερώτηση του Βουλευτή Ε. Μπασιάκου σχετικά με την επιβάρυνση με ΕΝΦΙΑ ακινήτων που δεν αποφέρουν εισόδημα.

Σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο η Διεύθυνση Εφαρμογής Φορολογίας Κεφαλαίου δεν διαθέτει στοιχεία για το πόσα είναι τα ακίνητα που ενώ δεν αποφέρουν εισόδημα φορολογούνται με ΕΝ.Φ.Ι.Α., για την αναλογία τους σε σχέση με το σύνολο των φορολογούμενων με ΕΝΦΙΑ ακινήτων, καθώς και για την αναλογία του φόρου των ακινήτων αυτών ως προς το σύνολο του ΕΝ.Φ.Ι.Α., ενώ αντίστοιχα η ΔΗΛΕΔ δεν είναι δυνατόν να εξάγει ασφαλές συμπέρασμα για το πλήθος των ακινήτων που δεν αποφέρουν εισόδημα από τα στοιχεία των Ε9 που έχουν εισαχθεί στο taxis.

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει τα εξής :.....

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας του Ευαγγελισμού, η οποία έχει πια διττή σημασία για τον Ελληνισμό, καθώς συμπίπτει από το 1838 με τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821, είναι ο μπακαλιάρος και μάλιστα συνοδεία της γνωστής σκορδαλιάς.

Η εξήγηση για τη γευστική αυτή συνήθεια είναι αρκετά....

ΦΙΛΙΑΤΡΑ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


Από την Δημοτική Ενόητα Φιλιατρών ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής μας Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821
Το πρόγραμμα εορτασμού υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου.
Αναλυτικά ο εορτασμός περιλαμβάνει:........