Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας εξήγγειλε από την Καλαμάτα οχήματα στο Σώμα- Ξεκινά η αναδιάρθρωση στα Α.Τ. [ VIDEO ]

Στην Καλαμάτα βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Πρώτη στάση της επίσκεψης ήταν το Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου συνομίλησε με τον Παναγιώτη Νίκα.

Όπως εξήγησε ο Αρχηγός, με τη σημερινή ......

επίσκεψη ολοκληρώνεται μια περιοδεία σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, με στόχο ο ίδιος να συνομιλήσει με το προσωπικό, ώστε η Αστυνομία να αλλάξει σιγά σιγά πρόσωπο και να γίνει πιο φιλική προς τον πολίτη και συνεργάσιμη.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην άριστη σχέση Δήμου και Αστυνομίας και, μάλιστα, τον ενημέρωσε ότι ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στο Σώμα, σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Αρχηγείο να φτιαχτεί κτήριο στην πόλη της Καλαμάτας.

Η αναδιάρθρωση στη Μεσσηνία και οι αντιδράσεις
Σε ερώτηση για την αναδιάρθρωση που έχει ανακοινωθεί και αφορά και στη Μεσσηνία, όπου μάλιστα έχουν σημειωθεί αντιδράσεις, ο κ. Τσουβάλας δήλωσε ότι η Αστυνομία σχεδιάζει το καλύτερο δυνατό για το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη, με σεβασμό στα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά του.
Όπως είπε, φεύγουμε από μικρά σχήματα, υποστελεχωμένα σε προσωπικό και εξοπλισμό και πάμε σε μεγαλύτερα, βιώσιμα, λειτουργικά σχήματα, κάτι που, όπως ο ίδιος εκτιμά, ο κόσμος θα σεβαστεί, θα καταλάβει και θα αναγνωρίσει αυτή την προσπάθεια, που στόχο έχει να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη.
Όσο για το πότε θα ξεκινήσει, δήλωσε ότι εκτιμά ότι η υλοποίηση του σχεδίου θα αρχίσει λίγο μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Οι ελλείψεις σε εξοπλισμό και τα προβλήματα σε αυτόν
Τέλος, σε ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αστυνομικοί όσον αφορά στον εξοπλισμό τους, ο Αρχηγός δήλωσε ότι από την πλευρά του Αρχηγείου γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων, προκειμένου να ξεπεραστούν οι πραγματικές δυσκολίες που υφίστανται στη διαχείριση του εξοπλισμού της Αστυνομίας. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια, όπως είπε, που δεν κρύβει.
Δήλωσε δε ότι γίνονται προσπάθειες μέσω ένταξης χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, αλλά και από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Εσωτερικής Ασφάλειας, ακόμα μέσω της διαδικασίας ειδικά για αυτοκίνητα και μηχανοκίνητο εξοπλισμό από τις κατασχέσεις του πρώην ΟΔΥ, δηλαδή της Δ19 της Διεύθυνσης Τελωνείων, ώστε να ενταχθούν στην υπηρεσία.



ΘΑΡΡΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ - ΑΠΟΡΙΑ
Ο Αρχηγός της ΕΛΛ.ΑΣ. για ποιό λόγο πήγε Καλαμάτα και δεν ήρθε μια βόλτα στα υπο κατάργηση τμήματα να δει με τα μνατια του τι συμβαίνει εδω και να δει πόσο λάθος απόφαση έχουν παρει στα γραφεία τους κάνοντας ασκήσεις επι χάρτου και έχοντας μαύρα μεσάνυχτα για την πραγματικότητα??
Αλήθεια γιατί δεν ήρθε Φιλιατρά να δει τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που έχουν μαζευτεί εδω? Θα ΤΟΥ ΈΠΕΦΤΕ Η ΘΕΣΗ για μια επίσκεψη?
Τι πήγε να κάνeι στην Καλαμάτα???
Αφού θέλει να κλείσει το ΑΤ Φιλιατρών, εμείς δεν θα μείνουμε έτσι. Υπάρχουν αρχηγέ και άλλοι τρόποι ΑΥΤΟ-ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ. Και ο νοών νοείτω.
Περισσότερα σε λίγες μέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.