Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Τα... ορφανά του Σημίτη ανακοινώνουν κόμμα!

Όλα δείχνουν –και όλες οι σχετικές πληροφορίες συγκλίνουν σ’ αυτό- ότι το νέο κόμμα που μεθοδικά ετοιμάζουν στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ και είναι της επιρροής του αλήστου μνήμης ......

Κώστα Σημίτη είναι θέμα ολίγων εβδομάδων να ανακοινωθεί.

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι είναι σχεδόν έτοιμα η ιδρυτική διακήρυξη και οι πολιτικές θέσεις, ενώ οι επικεφαλής κάνουν επαφές σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατό περισσότερες υπογραφές.

Τη δουλειά έχουν αναλάβει η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης κι ο Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι θα ηγηθούν του νέου σχήματος.
Ωστόσο οι πληροφορίες συγκλίνουν στη βεβαιότητα, ότι αυτό το νέο εγχείρημα στον ευρύτερο χώρο της (ταλαιπωρημένης) κεντροαριστεράς έχει τις ευλογίες του Κώστα Σημίτη, ο οποίος δεν θα εμφανίζεται μεν ως συμμετέχων (αφού κάτι τέτοιο θα απωθούσε πάρα πολλούς και το ξέρει καλά αυτό ο τέως πρωθυπουργός!) αλλά απ’ το παρασκήνιο παρακινεί στελέχη της επιρροής του να συμμετέχουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά η οποία έχει πληροφορηθεί όλες αυτές τις διεργασίες είναι σφόδρα οργισμένη, αν και επίσημα διαρρέει ότι δεν την αφορά το συγκεκριμένο εγχείρημα και επαναλαμβάνει, ότι υπό την ομπρέλα της Συμπαράταξης μπορούν να συνυπάρξουν όσοι κομματικοί σχηματισμοί το επιθυμούν.
Όμως και η ίδια γνωρίζει πολύ καλά, πως το υπό συγκρότηση κόμμα δεν προσανατολίζεται στο να ενταχθεί στο σχήμα της Συμπαράταξης.

Αντίθετα, ατύπως οι επικεφαλής του βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Σταύρο Θεοδωράκη και διερευνούν τις δυνατότητες συνεργασίας με το Ποτάμι.
Μάλιστα συζητείται να τεθούν επικεφαλής μιας τέτοιας συνεργασίας η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Σταύρος Θεοδωράκης, αν και αυτό θα κριθεί στο μέλλον.

Επίσης με ενδιαφέρον παρακολουθεί όλες αυτές τις διεργασίες κι ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Προς το παρόν δεν έχει αποφασίσει να τα σπάσει οριστικά με τη Φώφη.
Προς το παρόν..... διότι κατά τα άλλα, τα πάντα είναι ανοιχτά…

NewsBomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.