Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Αυθαιρεσίες και καταπατήσεις στο οικόπεδο της Περιφέρειας για το… διοικητήριο της Κυπαρισσίας!

Το Διοικητήριο ήταν τελικά όνειρο θερινής νυχτός για την Κυπαρισσία, καθώς ξοδεύτηκαν 1,8 εκ. ευρώ για την αγορά οικοπέδου του 2010 το οποίο ανήκει στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Δήμος τότε είχε προχωρήσει στην διαδικασία Προγραμματικής Σύμβασης με τη τότε Νομαρχία αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Την ίδια ώρα αποδέκτης παραπόνων και καταγγελιών από πολίτες έγινε η ......

Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το οικόπεδο 7 στρεμμάτων που βρίσκεται στην οδό Γ. Καλατζάκου πάνω από την λαϊκή αγορά. Σύμφωνα με μια από αυτές τις επώνυμες καταγγελίες πολίτη του Σ. Κ. όπως αποκαλύπτουμε σήμερα μιλά για “κατάφωρη παραβίαση που συμβαίνει στην πόλη μας και ξεπερνά κάθε όριο αντοχής και ανοχής ακόμα και του πιο υπομονετικού ανθρώπου για το οικόπεδο που ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από το κτίριο του Δημαρχείου Τριφυλίας και δίπλα από την πλατεία της λαϊκής αγοράς”.

Όπως τονίζεται στην επιστολή “Με την ανοχή των υπεύθυνων και παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις για το συγκεκριμένο θέμα ,οι περίοικοι εξακολουθούν να οικειοποιούνται το οικόπεδο επί σειρά ετών , ανοίγοντας δρόμους για να περνούν με τα αυτοκίνητά τους καθημερινά και μάλιστα τώρα τελευταία έχουν ρίξει και στρώσει (δεν γνωρίζω με την βοήθεια ποιου και αν οι υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν κάποια ανάμιξη σε αυτό) και χαλίκι για μην δυσκολεύονται οι άνθρωποι τώρα με τις βροχές”. Αν δεν ανήκει στη Περιφέρεια το οικόπεδο πλέον, να το μάθουμε από επίσημα χείλη τουλάχιστον…».

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ
Αυτή την φορά οι απλοί πολίτες δικαιολογημένα ρωτούν τους αρμόδιους… Με ποιο δικαίωμα και εν ονόματι τίνος γίνονται παρεμβάσεις σε δημόσια περιουσία; Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει αγοραστεί με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών και αν η Περιφέρεια Πελοποννήσου αδυνατεί να το χρησιμοποιήσει , δεν θα πρέπει να το προφυλάξει τουλάχιστον από κάθε είδους ασύδοτες αυθαιρεσίες, που ίσως αποτελούν πρόκληση για δημόσιο χώρο; Να σημειωθεί ότι το θέμα έχει απασχολήσει και φορείς. Η στήλη μας έχει στα χέρια της τα στοιχεία επώνυμης καταγγελίας που έχει υποβληθεί στην περιφέρεια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Στις 28/1/2010 γράφαμε για το θέμα αυτό “Το πρώτο μεγάλο βήμα για το Διοικητήριο Τριφυλίας στο Δήμο Κυπαρισσίας αποτελεί πραγματικότητα ξεκινώντας από την Νομαρχία, αφού υπογράφηκαν τελικά στην Ν.Α. Μεσσηνίας τα συμβόλαια αγοράς του οικοπέδου για την ανέγερση του Διοικητηρίου σε έκταση πάνω από το σημερινό Δημοτικό Μέγαρο. Στην σύσκεψη παρών ήταν ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών Κώστας Φραγκολιάς, ο τότε νομάρχης Δημ. Δράκος, οι τότε αντινομάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Αγγελος Κωτσιόπουλος που είναι ο πλέον αρμόδιος για τις υπογραφές, ο τότε δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης και οι δικηγόροι των ιδιοκτητών και της Νομαρχίας Μεσσηνίας. (φωτό)

Η αγορά του οικοπέδου στοίχισε 1.750.000 ευρώ με το κόστος να επιβαρύνει την Νομαρχία καλύπτοντας έκταση περίπου 7 στρεμμάτων. Οπως δήλωσε στο kyparissianews.gr o δήμαρχος της πόλης μετά την υπογραφή ο φάκελος για την διαδικασία ανέγερσης έχει κατατεθεί από το Σεπτέμβριο στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ και έχει λάβει προτεραιότητα, ενώ με τον Γ.Γ. επικοινώνησε ο νομάρχης όπου συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μεταξύ τους συνάντηση για την διευθέτηση του κτιριολογικού προγράμματος που έχει υποβληθεί με μορφή μελέτη από την Νομαρχία Μεσσηνίας”.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.