Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ανάγκη να κεφαλαιοποιηθεί απο την Εράνη η εμπειρία του αγώνα με την ομάδα του ΠΣΑΠ


Ο φιλανθρωπικός αγώνας που έδωσε η Εράνη, με την επίλεκτη ομάδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), μπορεί να πέρασε στην Ιστορία και ταυτόχρονα να καταχωρήθηκε με χρυσά γράμματα, στην βαριά ιστορία της Εράνης, έχει αφήσει όμως μια ......

μεγάλη και ανοικτή παρακαταθήκη. που ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ (πλην δυο, τριών, άντε το πολύ τεσσάρων) στην Ελλάδα, δεν είχε την τύχη να λάβει.

Η παρακαταθήκη αυτή είναι η κεφαλαιοποίηση της εμπειρίας που πήραν οι παίκτες μας, αγωνιζόμενοι απέναντι σε μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, που δόξασαν τα Ελληνικά χρώματα στα γήπεδα της Πορτογαλίας, το καλοκαίρι του 2004.

Ο αθλητισμός μας και κατ’ επέκτασιν η Εράνη, διαθέτει τρείς βασικότατους πυλώνες για να καταφέρει να φέρει στην Πόλη μας, τους συγκεκριμένους παίκτες της Εθνικής.
Μπορεί την ιδέα να την είχε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, αλλά και οι Σωτήρης Λυμπερόπουλος και Νίκος Φρούσος δεν έμειναν αμέτοχοι σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός.
Όλοι τους είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο, έβαλα το δικό τους λιθαράκι στο να επιτευχθεί ο στόχος με τον φιλανθρωπικό αγώνα.

ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.
ΑΞΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ και έφεραν στην πόλη τα παιδιά του EURO 2004!!!!

[ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ] Θα πρέπει να αποδοθούν και τα εύσημα (κάτι που δεν έγινε εκ παραδρομής και μόνο) στην Διοίκηση της Εράνης η οποία από την πρώτη στιγμή που τέθηκε η πρόταση στο τραπέζι, την αγκάλιασε, την στήριξε, και βοήθησε με κάθε τρόπο την διεξαγωγή του αγώνα με αυτούς τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές του Euro.

Όπως επίσης θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στον Δήμο Τριφυλίας για την άμεση κινητοποίηση του, ώστε το γήπεδο Φιλιατρών να είναι ΕΤΟΙΜΟ για την διεξαγωγή του αγώνα – εκδήλωσης αποσπώντας τα θετικά σχόλια όλων των καλεσμένων.

Αναμφισβήτητα η κίνηση αυτή με τα παιδιά του ΠΣΑΠ προκάλεσε αίσθηση στο Πανελλήνιο καθώς η είδηση του Φιλανθρωπικού αγώνα μιας ομάδας που αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό τοπικό πρωτάθλημα με διεθνείς του Euro 2004 αναπαράχθηκε σε μεγάλες Αθλητικές ιστοσελίδες της Αθήνας με χιλιάδες αναγνώστες την ώρα απ’ όλη την Ελλάδα.
Η Εράνη με αυτόν τον αγώνα πήρε ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
Δωρεάν μαθήματα από ΠΑΙΚΤΑΡΔΕΣ που σήκωσαν το καλοκαίρι του 2004 ένα ολόκληρο Έθνος στους ώμους τους κάνοντας μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ με την κατάκτηση του EURΟ και τον Cristiano Ronaldo να κλαίει.

Πόσες ομάδες ανά την Ελλάδα δεν θα ήθελαν να είναι στην θέση της Εράνης….???
Αλλα ας μην μιλήσουμε για τις ομάδες όλης της Ελλάδας και ας μείνουμε στα του νομού μας, στα της Τριφυλίας. Στα του οίκου μας.
Πιστεύετε για ότι η Καλαμάτα, για παράδειγμα, η Κυπαρισσία, ο Τσικλητήρας Πύλου, ο Πάμισσος, ο Τέλος Άγρας (μεγάλες ομάδες της Μεσσηνίας), αλλά και άλλες ομάδες, δεν θα ήθελαν να είναι την θέση της Εράνης?
Δεν θα ήθελαν έστω ένα 5λεπτο στον αγωνιστικό χώρο με αντιπάλους τον Σωτήρη Κυριάκο, Στέλιο Γιαννακόπουλο, Γιώργο Καραγκούνη, Γιώργο Κατσουράνη, Αντώνη Νικοπολίδη, Άγγελο Μπασινά, Νικο Φρούσο, Νίκο Λυμπερόπουλο, Σωτήρη Λυμπερόπουλο κλπ κλπ???
Και την ψυχή τους θα έδιναν για μια τέτοια συνάντηση. Και να είστε σίγουροι ότι ενδόμυχα θα λέγανε τι τύχη είχαν αυτά τα παιδιά της Εράνης

Θα ήταν αφελής κάποιος να πιστέψει ότι η Εράνη θα μπορούσε να επικρατήσει του φιλικού έστω και με μισό γκολ.
Και αυτό γιατί η ομάδα του ΠΣΑΠ είναι απλά ..... «άλλη κλάση».

Τα παιδιά της Εράνης λοιπόν πήραν σημαντικότατη εμπειρία από αυτόν τον μοναδικό αγώνα.
Ασχέτως αποτελέσματος, είδαν στην πράξη την ομαδικότητα την απλότητα του αθλήματος και το ασίγαστο πάθος (για τους παίκτες του ΠΣΑΠ) αν και ηλικιακά είναι γύρω στα 40 με 45,
Ηλικία απαγορευτική για τα σημερινά δεδομένα του ποδοσφαίρου για εν ενεργεία αθλητές τέτοιου επιπέδου.

Η Εμπειρία που έλαβαν ιδιαιτέρως οι μικρότεροι παίκτες της Εράνης είναι ανεκτίμητη. Αλλά και οι λιλιπούτιοι αθλητές ακαδημιών και φίλαθλοι.
Δεν είναι και λίγο πράγμα, ένας 15χρονος και 16χρονος παίκτης της Εράνης να έχει στο ενεργητικό του ακόμα και 15 λεπτά που λέει ο λόγος αγώνα με αντπάλους τόσο μεγάλους ποδοσφαιριστές.
Είναι μεγάλο κεφάλαιο, που ο κάθε παίκτης της ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΟΜΑΔΑΣ θα ήθελε για τον εαυτό του. Και φυσικά η ίδια η Ομάδα μια τέτοια ανάλογη διοργάνωση στο γήπεδο της. Αλλά δεν είναι όλες «ΕΡΑΝΗ ΦΙΛIΑΤΡΩΝ»…..

Αυτή λοιπόν η εμπειρία ΔΕΝ πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί.
Πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί σαν χρυσή παρακαταθήκη στους παίκτες της ομάδας μας.
Και τα άτομα που μπορούν να κεφαλαιοποιήσουν αυτήν την εμπειρία ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Νίκος Φρούσος, Σωτήρης Λυμπερόπουλος, και όποτε είναι εφικτό Νίκος Λυμπερόπουλος.

Στα χέρια λοιπόν των τριών αναφερομένων άνωθι πυλώνων και της διοίκησης, βρίσκεται η μετουσίωση αυτής της παρακαταθήκης σε ουσιαστική καρποφόρηση.

ΥΓ Αξιο αναφοράς είναι η πειθαρχία (αγωνιστική και εξωαγωνιστικά) των πολλαπλών αστέρων παρόλο το φιλικό χαρακτήρα της αναμέτρησης και της μη εν ενεργείας τους.
Συμπεριφορά που είναι Παράδειγμα προς μίμηση για κάθε Ερασιτέχνη Αθλητή.

Filiatra News


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.