Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

«Κλείδωσαν» οι πρόωρες εκλογές - Ετοιμάζεται ο Τσίπρας

Πιο κοντά από ποτέ το ενδεχόμενο η χώρα να μπει σε νέες προεκλογικές περιπέτειες - Στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς που ολοκληρώθηκαν αλλά δεν τελεσφόρησαν εξετάστηκε και... η πρόθεση της ......

κυβέρνησης να διανείμει, μέσω κοινωνικού μερίσματος, μέρος της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016. Η προαναγγελία έγινε με τον προϋπολογισμό του 2017.

«Πάρτε κύριε λαχεία». Μόνο με αυτή τη φράση μπορεί να περιγράψει κάποιος την κατάντια της σημερινής κυβέρνησης που μη έχοντας τη δυνατότητα να απαλλάξει τους Έλληνες πολίτες από το σφοδρό κύμα φόρων, αρχίζει και μοιράζει συσσίτια και κάρτες σίτισης.

Είναι πλέον πασιφανές ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε εκλογές, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στο οικονομικό επιτελείο αναζητούν χρήματα και ψίχουλα για να μοιράσουν εν είδει κοινωνικής ευαισθησίας.

Αφού η περίφημη αναδιανομή του πλούτου και η αριστερή σεισάχθεια πήγαν περίπατο, τώρα ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του βάζουν μπροστά τη μηχανή της ελεημοσύνης για τις ευπαθείς ομάδες και τους φτωχούς.

Αν μη τι άλλο γίνεται... του παραλογισμού, αφού υπογράφουν συλλήβδην τη φτωχοποίηση των ήδη νεόπτωχων Ελλήνων παντοιοτρόπως (κι άλλοι φόροι, έμεσοι - άμμεσοι, αυξήσεις σε φορολογία και εισφορές) η κυβέρνηση «πουλά» συσσίτια και αλληλεγγύη.

Πιστή στη γραμμή των πιστωτών μετά τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες, προετοιμάζει έδαφος φιλέσπλαχνου κοινωνικού προφίλ, διανέμοντας... μέρος της... υπέρβασης του αμφισβητούμενου πλεονάσματος.

Εκοψαν συντάξεις, επιδόματα, αύξησαν εισφορές, αχρήστευσαν το ΕΚΑΣ. Την ιστορία τους στη διακυβέρνηση της χώρας τη γνωρίζουμε όλοι.
Μέρισμα προοριζόμενο για εκλογές

Η τραγωδία είναι ότι πιστεύουν πως με πολιτικάντικα «ευεργετήματα» θα αντιστρέψουν την ένδεια που έχουν προκαλέσει στην ελληνική οικογένεια, θα κατευνάσουν τον θυμό και θα οδηγήσουν τη χώρα στις κάλπες με το πλεονέκτημα του φιλολαϊκού προφίλ και υποστηρικτή των αδυνάτων.

Πάντως ούτε αυτό το μέτρο είναι βέβαιο ότι θα τελεσφορήσει ακόμη και ως αντίδωρο προοριζόμενο για τους αδυνάτους.

Σχετικά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα διανείμει το κομμάτι εκείνο της υπέρβασης του πλεονάσματος, το οποίο θεωρείται απολύτως «ασφαλές», αφού έχουν ληφθεί υπόψη όλα τα ενδεχόμενα ρίσκα τα οποία ενδεχομένως θα το επηρεάσουν.

«Το ότι έχουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ υπέρβαση πλεονάσματος δεν σημαίνει ότι μπορούμε να δώσουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ μέρισμα, μπορεί τελικά να δώσουμε ένα αισθητά μικρότερο κομμάτι, όσο είναι ασφαλές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το συγκεκριμένο θέμα θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις, καθώς επιδιώκεται το κοινωνικό μέρισμα να χορηγηθεί εντός του 2016.+


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.