Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ο αρχηγός τη ΕΛ.ΑΣ. για την αναδιάρθρωση που φέρνει και «λουκέτα» σε αστυνομικά τμήματα

Η αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ηλεία και σε όλη την Ελλάδα, έρχεται από τις αρχές του 2017. Αυτό ανέφερε από τον Πύργο, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωσταντίνος Τσουβαλάς, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ηλεία.
Ο Αρχηγός της .......

ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκε διαδοχικά τον Μητροπολίτη Ηλείας. Γερμανό, το δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και τέλος την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας. Εκεί είχε συνάντηση με τους αξιωματικούς και τους συνδικαλιστές, ενώ επισκέφθηκε ένα – ένα τα γραφεία και χαιρέτισε όλο το προσωπικό.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της αναδιοργάνωσης τοποθετείται και η κατάργηση Α.Τ. σε πολλές περιοχές με την Τριφυλία να αντιδρά για το λουκέτο στα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, όπου τελευταία σημειώνεται έξαρση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με το ilialive, τόσο ο Μητροπολίτης Ηλείας όσο και ο δήμαρχος Πύργου, παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. εξήραν το έργο της Αστυνομίας στην Ηλεία και στον Πύργο και την καθοριστική συμβολή όλων των στελεχών της στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων είτε που αφορούν την εγκληματικότητα, είτε πάλι την κοινωνία, όπως το θέμα των σκουπιδιών όπως επισήμανε ο δήμαρχος Πύργου.

«Η ΗΓΕΣΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»

Στις δηλώσεις του ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι «… κάνουμε ένα οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα. Ουσιαστικά η ηγεσία βγαίνει στην Περιφέρεια. Σκοπός είναι να γνωρίσουμε τους συναδέλφους μας από κοντά και να τους ευχαριστήσουμε για το έργο που επιτελούν στις τοπικές κοινωνίες. Να τους ζητήσουμε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, την ίδια θέρμη. Να αγκαλιάσουν τις τοπικές κοινωνίες, τον πολίτη, να έχουν εξωστρέφεια στις δράσεις τους και να κάνουμε πραγματικά την αστυνομία αυτό που κυρίαρχα υπάρχει, υπηρέτη του Ελληνικού λαού». Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση και τις ελλείψεις προσωπικού ο κ. Τσουβάλας τόνισε πως «… η προτεινόμενη αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών του Σώματος, στοχεύει στην καλύτερη αναδιάταξη των υπηρεσιών, να φύγουμε από το μοντέλο των μικρών υπηρεσιών με ελλιπή στελέχωση και ανεπαρκή υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να πάμε σε μεγαλύτερα σχήματα, με οργανωμένες υπηρεσίες και συγκέντρωση του προσωπικού και περισσότερους ένστολους, στις πλατείες, στους δρόμους των κοινωνιών». Σχολίασε δε σχετικά με την αναδιοργάνωση πως σε ένα με ενάμιση μήνα, δηλαδή στις αρχές του 2017 θα ξεκινήσει η εφαρμογή της.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Μετά τη σύσκεψη γνωριμίας με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έγινε στον 3ο όροφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, παρουσία και των συνδικαλιστών αλλά και των εκπροσώπων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας ανέφερε σε δηλώσεις του πως «…ήταν η πρώτη φορά που αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επισκέπτεται την ΑΔ Ηλείας. Αυτό ήταν μια ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Ήταν ένα πρόσωπο που περιμέναμε με πολύ αγάπη καθότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και αυτός και ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος έχουν επιλύσει πολλά προβλήματα όπως τα έχουν θέσει και σε συνέχεια της καλής συνεργασίας του επιδώσαμε σχετικό υπόμνημα με τις ιδιαιτερότητες της διεύθυνσης.

Φωνή της Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.