Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Κυβερνητικός στόχος η απαξιωση και χειραγώγηση της αυτοδιοίκησης;

Στις επαλξεις συνολικά βρίσκονται οι αυτοδιοικητικοί όλης της Χώρας, για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση που ετοιμάζει η Κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η δυσαρέσκεια για .....

τους σχεδιασμούς, εκφράστηκε στην κοινη συνεδριαση της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ που πραγματοποιήθηκε σημερα στην Αθηνα με κύριο θεμα τον προσανατολισμο της Κυβερνησης να αλλαξει το εκλογικό συστημα ανάδειξης των αιρετών της αυτοδιοίκησης, να διαφοροποιήσει την καταστατική θεση τους , καθως και για την εμφανη πλέον προσπαθεια απαξίωσης συνολικά του θεσμού με την εκ του πονηρού διεύρυνση προσαρμογής του Ν.4369/2016 και στους Δήμους και στις Περιφερειες της Χώρας.

Ο Περιφερειαρχης Πελοποννησου κ.Τατουλης με μια σημαντικη τοποθετηση του, εξέφρασε την αντίθεση του στην προσπαθεια χειραγώγησης των αυτοδιοικητικών θεσμών, ενω περιέβαλε με την εμπιστοσυνη του τον ισχύοντα νομο Καλλικρατη που χρήζει μεν καποιων βελτιώσεων, αποτελεί δε, ενα σημαντικο πυλώνα περιφερειακής δημοκρατιας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της οικονομικής αναπτυξης των περιφερειών της χώρας, διοτι στηρίζει την αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης , κατι που σημερα καποιοι επιχειρούν να ανατρέψουν .
Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί περιλαμβάνουν αλλαγές στο εκλογικό συστημα, προκρίνοντας την απλη αναλογική , χωρις ομως να ενισχύουν τις αρμοδιοτητες των αυτοδιοικητικών θεσμών και τους πόρους που συνεχως λιγοστεύουν, οπως γινεται σε αλλες χωρες που ατυχώς φέρνουν ως παραδειγματα ,ενω κύριος στόχος ειναι ο περιορισμός των περιφερειαρχοκεντρικών και δημαρχοκεντρικων χαρακτηριστικών του συστήματος.

Επισης γινεται εμφανής η προσπαθεια υποτιμησης της καταστατικής θέσης των αιρετών, σε αντιθεση με τις προθεσεις στηριξης και εδραίωσης των δικαιωμάτων των διορισμένων απο αυτους συμβούλων και καθε λογής παρατρεχάμενων .
Ο πιο οφθαλμοφανης καθεστωτικος σχεδιασμός που δεν υπαρχει περιπτωση να γινει αποδεκτός απο κανεναν σώφρονα αυτοδιοικητικο αλλα και καθε νοήμονα πολιτη ειναι ο δούρειος ίππος του Ν.4369/2016 , που κατα το αρθρο 6 προβλεπει τη σύσταση θέσεων διοικητικών και αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων στις Περιφερειες και στους δήμους της χώρας , οι οποιοι θα .....προΐστανται των Περιφερειών και των Δήμων.

Με δυο λογια αφαιρεί την εκτελεστική εξουσια απο τους αιρετούς και την αναθέτει στους διοικητικούς και Αναπλ.διοικητικούς Γραμματείς !
Απορρίπτονται ετσι οι επιλογές των τοπικων κοινωνιών και οδηγείται τεχνιεντως η περιφέρεια της Χώρας, στη διάλυση και την αναποτελεσματικότητα,προκειμενου να στηριχθεί το παρηκμασμένο και αναποτελεσματικό γραφειοκρατικό μοντέλο του Δημοσίου .
Οταν νομοθετείς με κυρίαρχο στόχο τη χειραγώγηση εκείνου του τοπίου που δεν ελέγχεις κομματικα ,παρα τις δηθεν δημοκρατικές επιφασεις που μεταχειρίζεσαι , αναδεικνύεσαι απολυτα σε καθεστώς !

Αντωνια Μπουζα
Περιφερειακη Σύμβουλος
Εντεταλμενη Σύμβουλος Τουρισμου
Μέλος Γ.Σ. ΕΝΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.