Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Εφιάλτης και «κολαστήριο» με φόλες για αδέσποτα ζώα οι Γαργαλιάνοι

Σε «κολαστήριο» για τα αδέσποτα ζώα έχουν μετατρέψει ασυνείδητοι τους Γαργαλιάνους και ο εφιάλτης με τις φόλες κάνει τρομακτική την καθημερινότητα ζώων μα και ανθρώπων!
Όσο κι αν ......

σοκάρει αυτό, δυστυχώς είναι η στυγνή πραγματικότητα στην πόλη της Τριφυλίας, η οποία κατέχει το αρνητικό και θλιβερό «ρεκόρ» με τις περισσότερες θανατώσεις αδέσποτων ζώων το τελευταίο πεντάμηνο.

Ακόμα περισσότερο σοκάρουν τα στοιχεία, σύμφωνα με φιλόζωους της περιοχής και όσα έχουν γίνει γνωστά: Τους τελευταίους πέντε μήνες, από τις 12 Μαΐου μέχρι σήμερα, περίπου 50 αδέσποτα ζώα έχουν θανατωθεί από φόλες και τουλάχιστον 10 σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση φιλόζωων.

Το πρωί της 12ης Μαΐου δύο άτυχα σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά από κατοίκους της περιοχής. Από εκείνη τη μέρα και σχεδόν κάθε εβδομάδα, στην πόλη των Γαργαλιάνων, θανατώνονται με φόλες αδέσποτα. Μάλιστα, το συμβάν εκείνο είχε προκαλέσει και πάλι (μιας και το προηγούμενο διάστημα ασυνείδητοι είχαν ρίξει φόλες στην περιοχή) έντονη ανησυχία και φόβο στους κατοίκους και τους φιλόζωους, οι οποίοι ανέφεραν ότι «καθώς μπήκε άνοιξη και ο κόσμος θα έβγαινε από τα σπίτια του και θα κυκλοφορούσε περισσότερο στην πόλη, απ’ ό,τι το χειμώνα, τα αδέσποτα θα γίνονταν και πάλι στόχος».

Η ανησυχία και ο φόβος των φιλόζωων, τότε, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε. Τον Ιούνιο σημειώθηκαν νέα κρούσματα και βρήκαν τραγικό θάνατο από φόλες κι άλλα αδέσποτα στους Γαργαλιάνους.
Σε συνάντηση που είχε στις 5 Ιουλίου ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, με μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας, επισημάνθηκε πως η Τριφυλία, δυστυχώς, αναδεικνύεται σε… «σκοτώστρα» αδέσποτων ζώων, αλλά και δεσποζόμενων, δυστυχώς, με τα θλιβερά και τραγικά πρωτεία της εγκληματικής δράσης να κατέχουν οι Γαργαλιάνοι.

Τελευταία κρούσματα που έγιναν γνωστά, σημειώθηκαν από τις αρχές του μήνα, οπότε περισσότερα από 10 σκυλιά δολοφονήθηκαν με φόλες. Μέσα σε τρεις μέρες δύο σκυλιά, σε μια εβδομάδα έξι και τις τελευταίες μέρες ακόμα 2. Την παραμονή της εορτής του πολιούχου των Γαργαλιάνων, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, ένα αδέσποτο βρήκε τραγικό θάνατο από φόλα στο Πάρκο στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, δίπλα στην κεντρική πλατεία.

Ύστερα από δύο μόλις μέρες, στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων, ακόμα ένα αδέσποτο βρήκε τραγικό θάνατο από φόλα.
Μόλις την Πέμπτη στην Τ.Κ. Μαραθόπολης σώθηκε στο πάρα πέντε δεσποζόμενο σκυλάκι που είχε μαζί του στη βόλτα ο ιδιοκτήτης του, ενώ, όπως πληροφορηθήκαμε, ένα αδέσποτο στην περιοχή δολοφονήθηκε με φόλα.

Σύμφωνα με το νόμο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό: «Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων»!

Ο Δήμος Τριφυλίας οφείλει να φέρει σε πέρας τις θεσμικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την ίδια τη νομοθεσία! Λύση, σε καμία περίπτωση, πουθενά στον κόσμο, δεν είναι ούτε η ευθανασία, ούτε η κακοποίηση, ούτε και η με οιονδήποτε τρόπο θανάτωση των ζώων (φόλες). Κι αυτό πρέπει να το αντιληφθεί και η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και η τοπική κοινωνία.

Ο τρόπος αντιμετώπισης των ζώων είναι κι αυτός ένα δείγμα πολιτισμού και, εάν Δημοτική Αρχή και κάτοικοι έχουν να λένε και να περηφανεύονται για τον τριφυλιακό τόπο και τρόπο ζωής, οφείλουν να το αποδεικνύουν, με έργα, δράσεις και παρεμβάσεις και για τα αδέσποτα!

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.