Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΣτΕ: Δεκτές οι προσφτγές των καναλιών.

Ανατροπή δεδομένων στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Με ψήφους 16 υπέρ και 9 κατά οι δικαστικοί έκαναν δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κρίνοντας ότι πρεπει να μπει η συζήτηση στην ουσία.
H αποψινή απόφαση .....

ενδέχεται να ανατρέψει τα πάντα και να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού όσο και σε πολιτικό επίπεδο, αφού η κυβέρνηση έχει στηρίξει στο διαγωνισμό όλη τη ρητορική της.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει το πέρασμα της διαδικασίας στο επόμενο στάδιο, δηλαδή στην εξέταση της υπόθεσης που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.
Η πλειοψηφία δεν πείστηκε από την εισήγηση του Γιώργου Παπαγεωργίου που είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον κ. Παπαγεωργίου να επανήλθε σήμερα και με νέα τοποθέτησή του να στήριξε και πάλι τις θέσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η κρίσιμη τρίτη διάσκεψη, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα, διεξήχθη μέσα σε βαρύ κλίμα στη σκιά της πειθαρχικής έρευνας που διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης σε βάρος μέλους της Ολομέλειας με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούσαν θέματα που άπτονται της προσωπικής του ζωής.

Νωρίτερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρεφόντουσαν η μια κατά της άλλης. Το σκεπτικό των αποφάσεων των ασφαλιστικών μέτρων θα δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.