Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Η κατάργηση του ΑΤ Φιλιατρών και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την διατήρησή του [ 7 Video ]

Συνέντευξη τύπου για το τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα με το θέμα της διατήρησης και ενίσχυση του ΑΤ Φιλιατρών παραχώρησαν χθες βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κ.κ. Καλογερόπουλος Χαράλαμπος, Παπαθεοδοσίου Βασίλης και Κωτσάκης Γιώργος.
Παρόντες ήταν και Δημοτικοί Σύμβουλοι μέλη .....

του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών εκπρόσωποι φορέων και πολίτες,
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση αυτή δεν παρευρέθη κανένας Δημοτικός Σύμβουλος από άλλες ενότητες ΠΛΗΝ του Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ Στάθη Ανδρινόπουλου ο οποίος όπως δήλωσε παρέστη εκεί προτίστως ως πολίτης.

Ο Προεδρεύον της συντονιστικής επιτροπής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος στην εναρκτήρια ομιλία του είπε ότι η υπόθεση με το Αστυνομικό τμήμα είναι αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι πολλές οι υπηρεσίες που έχουν φύγει από την πόλη όπως Ειρηνοδικείο, ΙΚΑ Εφορία ΟΤΕ κλπ κλπ
Είμαστε αντιμέτωποι με τις πολίτικες του μνημονίου κυρίως και τον τρόπο δόμησης του Καλλικράτη και δεν θεωρούμε ότι είμαστε αδικημένοι αλλά είμαστε αδικημένοι.
Ενωμένοι δηλώνουμε ΩΣ ΕΔΩ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ γιατί έρχονται και άλλα τα οποία συζητάμε.

Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου είπε Πέρα από αντιπαραθέσεις είμαστε ενωμένοι για την πρόοδο και μέλλον του τόπου μας,
Μέλημα μας είναι πως ο νέος μας θα μείνει στον τόπο του και θα διαφεντεύει την γη του.
Χρειαζόμαστε όλοι τις υπηρεσίες και τις δομές του κράτους γιατι αυτή είναι η κοινωνική μαγιά για τους νεους μας να μείνουν στον τόπο τους.
Τα Φιλιατρά είναι μια αγροτούπολη που όμοιά της είναι το Τυμπάκι της Κρήτης προσφέρει στην Οικονομία τον ΦΠΑ και η αντιμετώπιση της από τις κυβερνήσεις ανέκαθεν δεν είναι η πρέπουσα, η αρμόζουσα και η δικαιότερη.
ΖΗΤΑΜΕ δικαιοσύνη, αν σκύψουν στο πρόβλημα να δουν το ανάγλυφο της πόλης μας να δουν την Κοινωνική Γεωγραφία της πόλης μας και δεν είναι τα πράγματα όπως τα βλέπουν μέσα στα κλειστά γραφεία τους.
Είναι ανάγκη να μην φύγει το Αστυνομικό τμήμα. Ζητάμε να μας αντιμετωπίσουν με δικαιοσύνη.



Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Πούλος είπε ότι έχουμε αδικηθεί κατάφορα και προκλητικά με την κατάργηση του Αστυνομικού τμήματος.
Διερωτήθηκε αν η λύση που δόθηκε υπηρετεί την ασφάλεια και την αστυνόμευση της Τριφυλίας ή τους οικονομικούς λόγους.
Ούτε το ένα ούτε το άλλο συμβαίνει.
Αναρωτήθηκε αν το αρχηγείο τη Αστυνομίας είναι δυνατόν να μην γνωρίζει τι είναι Φιλιατρά και ότι υπάρχουν περίπου 3.000 αλλοδαποί και οφείλεται στις υψηλές παραγωγές που έχουμε.
Χαρακτήρισε την απόφαση για το κλείσιμο του ΑΤ είανι απόφαση σκοπιμοτήτων.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε άλλο Υπομονή. Οι Φιλιατρινοί είναι οργισμένοι και έχουν όλα τα δίκια να είναι.
Ευχήθηκε να μην συμβούν ακραία γεγονότα και να μην θρηνήσουμε θύματα.
Η λύση δεν μπορεί αν προσχωρήσει θα κάνουμε λίγο υπομονή και θα αστυνομευθούμε μόνοι μας τους εαυτούς μας και εξέφρασε ην βεβαιότητα ότι θα δικαιωθούμε.

\

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σαρμαντζής εξέφρασε για μια ακόμα φορά την πλήρη αντίθεση στην κατάργηση της λειτουργίας του ΑΤ Φιλιατρών.
Τα επιχειρήματα έχουν εκτεθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Αναπληρωτή Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκαη και εκτέθηκαν επι 2ωρο στη Καλαμάτα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Έγινε προσχηματικός διάλογος καθόλου ουσιαστικός στο διάστημα που προέκυψε το θέμα.
Αναφέρθηκε στο ιστορικό ανάκυψης του θέματος στον Δήμαρχο Τριφυλίας που έγινε στη Τρίπολη και το μετέπειτα.
Εστίασε στην απαράδεκτη στάση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας και δημιούργησαν κολλήματα σε όλη την διαδικασία.
Τόνισε ότι δεν θέλουμε να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση αλλά να υποστηρίξουμε τα Φιλιατρά.
Οι Βουλευτές της Μεσσηνίας δεν στάθηκαν αρωγοί δεν σεβάστηκαν την κοινωνία που αναφέρονται τόσο με τις δηλώσεις τους όσο και με την εν γένει στάση τους.
Μετά τον Καλλικράτη , όλοι οι παράγοντες βλέπουν απλά ένα δήμο Τριφυλίας. Κανείς δεν βλέπει τι είναι ο Δήμος Τριφυλίας πως δημιουργήθηκε τι πόλεις περιλαμβάνει και ότι αυτές οι πολλές θέλουν να ζήσουν σε βάση ισοτιμίας, και κυρίως σε βάσεις Υγείας και ασφάλειας που αποτελούν κόκκινες γραμμές.
Η κατάργηση του ΑΤ δημιουργεί ανοικτή πληγή που δεν θα γίνει αποδεκτή από τους Φιλιατρινούς και τέθηκε θέμα στον Δήμο Τριφυλίας μένει ανοικτό το θέμα ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.
Ο Δήμος Δεν θα δεχτεί το κλείσιμο του ΑΤ Φιλιατρών και αν κελεύσει θα γίνει προπαγάνδα για να ανοίξει ξανά.



Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ασημακόπουλος ζήτησε συγνώμη από τους Φιλιατρινούς πολίτες λέγοντας ότι δεν πέρασε η άποψη που έλεγε ότι πρέπει αν περάσουμε σε σκληρές μορφές κινητοποιήσεων.
Εξέφρασε την άποψη ότι αν ο Κωνσταντίνας αν θέλει μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Και έκανε έκκληση την ύστατη ώρα να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και όλα θα είναι καλά.
Όλοι ακολουθούν μνημονικές πολιτικές.
Ήρθε το κλιμάκιο της ΝΔ για την συμφωνία της Αλήθειας και δεν συζήτησαν με τους παράγοντες των Φιλιατρών και να τεθεί το θέμα και να συζητηθεί για το τι πρόκειται να γίνει αν γίνουν αυτοί κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μπάμπης Καναλουπίτης ανάγνωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Καυτηρίασε το γεγονός ότι όλες οι συναντήσεις έγιναν με πρωτοβουλία των ιδίων και κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους κάλεσε να συζητήσουν.
Ζήτησε από τους πολίτες των Φιλιατρών ενότητα, συμμετοχή δύναμή και αποφασιστικότητα μέχρι την τελική δικαίωση. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Ο Τοπικός Σύμβουλος των Φιλιατρών Γιώργος Κωτσάκης ζήτησε και αυτός συγνώμη από τους συμπολίτες του γιατί δεν κάναμε το αυτονόητο και τόνισε ότι θα συνεχίσουμε μέχρι τελικής πτώσης να φέρουμε το αυτονόητο στα Φιλιατρά. Το Αστυνομικό τμήμα.
Είμαστε μια πόλη που δίνει τόσους φόρους και συνεισφέρει στο κράτος και ζητάμε ασφάλεια που δεν μας την παρέχουν.
Αναφέρθηκε σε μια σειρά υπηρεσιών που έφυγαν από τα Φιλιατρά για Κυπαρισσίας όπως Νοσοκομείο ΙΚΑ Εφορία κλπ κλπ
Τόνισε με την σειρά του ότι υπάρχει ενότητα μεταξύ τους και ότι ο αγώνας συνεχίζεται.



Η Τοπική σύμβουλος Φιλιατρών Ευανθία Παπαγεωργίου τόνισε ότι Η κυβέρνηση χωρίς δημόσιο διάλογο αποφάσισε το κλείσιμο του ΑΤ Φιλατρών.
Επεσήμανε οι η παραβατικότητα στα Φιλιατρά έχει αυξηθεί, καθώς κλοπές και διαρρήξεις παρουσιάζουν αύξηση
Έχουμε δικαίωμα στην ασφάλεια όπως που το κράτος οφείλει να μας παρέχει.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σταθης Ανδρινόπουλος χαιρέτισε την συνάντηση, και τόνισε ότι ήρθε σαν επισκέπτης. Επεσήμανε ότι δεν ελήφθη κανένα από τα χαρακτηριστικά των Φιλιατρών δεν ελήφθησαν υπόψη η γεωγραφία του Δήμου που χρειάζεται ώρα για μετάβαση από το ένα σημείο σε ένα άλλο.
Ζήτησε να βγούμε έξω και να γίνουν ισχυρές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις ακόμα και με διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Κατσούλης, τόνισε ότι ζουμε σε περιοχή που αντιμετωπζουμε προβλήματα παραβατικότητας από αλλοδαπούς και ημεδαπούς και κατήγειλε ότι η πλατεία αποτελεί γκέτο που σε κάποια σημεία οι Έλληνες απαγορεύονται,
Οι κινήσεις που γίνονται για το αφανισμό αυτής της πόλης έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή όλων των επιχειρήσεων.
Τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την πολιτική των δυο ακρών, με την απομάκρυνση των πάντων από τα Φιλιατρά.
Ως εμπορικός σύλλογος θα κάνουμε τον αγώνα σωτηρίας μας κατά πάντων. Έθεσε θέμα για νομική υπόσταση και βαση των πραγμάτων και θα κινηθεί Νομικά εναντίον όλων όσων κανουν κακό στον τόπο.
Έθεσε ευθέως αν χρειάζεται να τεθεί θέμα καλλικρατικού Δήμου να τεθεί και θα είναι σε αυτή την πλευρά. ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.



Από τον Αγροτικό Σύλλογο ο Τέλης Καναβός είπε ότι ο σύλλογος είχε ζητήσει πρό ΣΥΡΙΖΑ την ενίσχυση του τμήματος αλλά και την δημιουργία τμήματος αλλοδαπών. Κάτι που ποτέ δεν είχε εισακουστεί.
Ζήτησε να στελεχωθεί το γραφείο του ΕΛΤΑ που το έχουν αφήσει με ένα άτομο και να μηχανογραφηθεί ώστε να μπορούν όλοι να εξυπηρετηθούν και να μην τρέχουν Κυπαρισσία.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ο Μαυροπίνακας, Τάκης Μιχαλακόπουλος φάνηκε αντιφατικός στην τοποθέτηση του.
Από την μία είπε ζήτησε να εξεταστεί και η νομική διάσταση του θέματος καθώς αυτοί που διοικούν δεν μπορούν να παίρνουν αποφάσεις που μειώνουν το αίσθημα ασφάλειας.
Η παρουσία του αστυνομικού τμήματος δεν παίζει τον ρόλο που έπαιζε τόσα χρόνια και το να φύγει δεν θα είναι προς όφελος των πολιτών.
Αλλα και έτσι που υπάρχει πάλι είναι ένα αποκούμπι. Κάποιος είναι εκεί που θα απευθυνθεί και θα τους προστατεύσει. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Υπάρχει έντονο αίσθημα ανασφάλειας και κάπου εδώ μπέρδεψε τα καθήκοντα των αστυνομικών με αυτά της τροχαίας…….

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Βιβή Παντελάκη, είπε ότι τα τελευταία χρόνια η ζωή μας έχει υποβαθμιστεί.
Μίλησε με πραγματικά στοιχεία λέγοντας ότι όλοι μας έχουμε πέσει θύματα παράνομης πράξης. Και με το τμήμα εδώ όπως και αν λειτουργούσε και εξέφρασε τον προβληματισμό για το πώς θα είμαστε χωρίς το ΑΤ και πως θα είναι η ζωή μας και πως θα αισθανόμαστε.
Δεν αποδεχόμαστε την κατάργηση του ΑΤ. Διεκδικούμε γιατί πληρώνουμε τους φόρους μας και έχουμε δικαίωμα να ζούμε στον τόπο μας ασφαλείς.
Δηλώνουμε παρόν στην συντονιστική επιτροπή όποτε μας καλέσει κατέληξε η κ. Παντελάκη.



Ο Πολίτης των Φιλιατρών Απόστολος Δημητρόπουλος είπε ότι έχει πέσει θύμα κλοπής.
Δεν είναι η αξία των πραγμάτων αλλά η συναισθηματική αξία.
Ζήτησε να βρεθεί το σθένος να παραιτηθούν όλοι για να γίνει αυτό μέτρο πίεσης.
Δεν είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο που λειτουργεί το τμήμα έτσι όπως λειτουργεί.
Αναφέρθηκε στον Δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα λέγοντας ότι πιστεύει πως ο Δήμαρχος μας ξεπούλησε για να μείνει το Αστυνομικό τμήμα στους Γαργαλιάνους.
Η κυβέρνηση που έχουμε είναι κατώτερη των περιστάσεων ακόμα και για τα μικρά προβλήματα. Και ζήτησε την κατάργηση του Καλλικράτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.