Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Τελειώνουν την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα - Αλλαγές στην φορολόγηση των αγροτών από το 2017

Η σκληρή φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, έχει βάλει στο μάτι και το εισόδημα των αγροτών. Από το 2017, η οποιαδήποτε αγροτική δραστηριότητα, ακόμη και συμπληρωματικά, θα πληρώνεται πολύ ακριβά.

Με δεδομένη την ....

οικονομική στενότητα, η αύξηση της φορολόγησης, ελλοχεύει τον κίνδυνο η αγροτική δραστηριότητα να γίνεται δραστηριότητα πολυτελείας και να μειωθεί με σοβαρές συνέπειες στο ΑΕΠ και την οικονομία.

Η κυβέρνηση υπό την πίεση των δανειστών, φορολογεί με μανία οτιδήποτε έχει σχέση με την αγροτική παραγωγή ωθώντας τη χώρα να απολέσει τη δυνατότητα της γαιοπροσόδου και οικονομικής αυτοτέλειας.

Προσκολλημένοι στη λογιστική, δεν αναλογίζονται ότι αποτρέποντας τους Έλληνες να ασχοληθούν με τη γεωργική οικονομία διαλύουν την αγροτική παραγωγή και καταδικάζουν την Ελλάδα να παραμένει δέσμια των εισαγωγών και των προϊόντων άλλων χωρών, κάνοντας ζημιά και στο εμπορικό ισοζύγιο και στην εθνική οικονομία.

Η κοντόφθαλμη εισπρακτική λογική των μνημονίων κυριαρχεί στην οικονομική πολιτική, δίνοντας προτεραιότητα στα μικρά λογιστικά οφέλη έναντι μακροπρόθεσμων ουσιαστικών πολιτικών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμα.

Σε μια εποχή που θα έπρεπε να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και να δίνονται κίνητρα για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα, τόσο για την κάλυψη αναγκών της εσωτερικής αγοράς, και για να μειωθούν οι εισαγωγές, όσο και για να ενισχυθούν οι εξαγωγές, αξιοποιώντας την πλούσια ελληνική φύση, οι αποφάσεις και οι πολιτικές της κυβέρνησης κινούνται στην ανάποδη κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση επιλέγει να αποθαρρύνει την ενασχόληση με την αγροτική δραστηριότητα και φορολογεί κάθε είδους ενασχόληση με τα αγροτικά.

Υπέρμετρα αυξημένοι φόροι από το 2017 για αγρότες: από 13%... στο 45%

Έτσι, υπέρμετρα αυξημένους φόρους θα κληθούν να καταβάλουν το 2017, για τα συνολικά εισοδήματα του τρέχοντος έτους, εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι που ασκούν ταυτόχρονα και αγροτικές δραστηριότητες.

Η νέα φορολογική νομοθεσία, που θεσπίστηκε τον περασμένο Μάιο, προβλέπει αύξηση των συντελεστών φορολόγησης όχι μόνο για τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες αλλά και για τα αυτοτελώς φορολογούμενα αγροτικά εισοδήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.