Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣτΕ: Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος Παππά με 14-11 [ VIDEO ]

Η διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε και η απόφαση του ΣτΕ είναι ξεκάθαρη. Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός

Ολοκληρώθηκε η πέμπτη, κατά σειρά, διάσκεψη της .....

διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Με 14 ψήφους υπέρ και 11 κατά, ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός και δεν δίνεται καμία προθεσμία διόρθωσης του νόμου.

Μετά από περίπου έξι ώρες ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός με ψήφους 14 υπέρ και 11 κατά.

Με βάση την απόφαση αυτή:
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΑΔΙΑΚΣΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΔΕΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΠΠΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΠΠΑ.

Τα μέλη του ΣτΕ ψήφισαν κατά της συνταγματικότητας του νόμου και πλέον μένει να τεθούν νέοι όροι από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να ρυθμιστεί το πλαίσιο των τηλεοπτικών αδειών.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα δεχθεί την όποια απόφαση του ΣτΕ.

Με ψήφους 14-11 δεν δόθηκε προθεσμία για να διορθωθεί «εν λειτουργία» ο νόμος Παππά όπως ήταν η επικρατέστερη εκδοχή - Τελικά «κέρδισε» η σκληρή γραμμή - Ο διαγωνισμός είναι σαν να μην έγινε ποτέ - Αναμένεται η αντίδραση της κυβέρνησης
Μετά από μια σκληρή νομική μάχη που κράτησε πάνω από 5,5 ώρες η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφάσισε με ψήφους 14 έναντι 11 πως ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός.

Οι τέσσερις άδειες που δόθηκαν βάσει της ίδιας διαδικασίας είναι πλέον στον αέρα και τα χρήματα που έχουν ήδη κατατεθεί από τους υπερθεματιστές πρέπει να τους επιστραφούν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.