Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα νέο κρούσμα φυματίωσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων!

Διαψεύδει κατηγορηματικά το γεγονός ότι υπήρξε νέο κρούσμα φυματίωσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων, τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Τσόπελας.

Ένα ατυχές, ......

ετεροχρονισμένο και λανθασμένο δημοσίευμα, όπως φαίνεται από τα έως τώρα δεδομένα, στάθηκε η αιτία για να αναστατωθεί ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα στους Γαργαλιάνους αλλά και γονείς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φωνή» της Μεσσηνίας το οποίο αναρτήθηκε (κομμάτι του δημοσιέυματος) χθες το απόγευμα σε ιστότοπο φαίνεται πως υπάρχει ένα νέο κρούσμα φυματίωσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων καταγεγραμμένο τον περασμένο Σεπτέμβριο (2016) στο οποίο μάλιστα φαίνεται να έχουν λάβει γνώση και οι αρμόδιες υπηρεσίες! Και στην περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, πως είναι δυνατόν να έχει συμβεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός και οι αρμόδιες υπηρεσίες να μην έχουν ενημερώσει τον διευθυντή του σχολείου, σαν άμεσα ενδιαφερόμενο, καθώς ο κ. Τσόπελας δεν έχει ενημερωθεί για κάτι τέτοιο!

Όπως ήταν φυσικό ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και το gargalianoionline δέχθηκε πληθώρα ερωτημάτων από γονείς μαθητών για ένα τόσο σοβαρό θέμα!

Το gargalianoionline έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων κ. Γιώργο Τσόπελα ενημερώθηκε πως δεν υπάρχει κανένα νέο κρούσμα φυματίωσης στο σχολείο και προέτρεψε του γονείς να μην ανησυχούν! Όπως μας είπε ο κ. Τσοπελας ίσως να έχει γίνει ένα μπέρδεμα στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Φωνή» όσον αφορά τις ημερομηνίες καθώς μετά και το δεύτερο τεστ δερματοαντίδρασης mantoux (τεστ για φυματίωση) που πραγματοποιήθηκε στους μαθητές την περσυνή σχολική χρονιά βρέθηκαν δύο μαθητές θετικοί, από τους οποίους τελικά μόνο ο ένας χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα, προς το τέλος Μαΐου 2016, προκειμένου να του χορηγηθεί η απαραίτητη αγωγή, μάλιστα το παιδάκι χαίρει άκρας υγείας και είναι ενεργό μέλος τόσο της κοινωνίας αλλά και της αθλητικής κοινότητας!

Όπως και να έχει, μετά από απαίτηση γονέων για την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και του θορύβου που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία των Γαργαλιάνων θα πρέπει να υπάρξει άμεση ενημέρωση-διάψευση από τις πηγές (αρμόδιες υπηρεσίες) που επικαλείται το άρθρο προκειμένου να μην υπάρχουν λάθος εντυπώσεις.

Το ιστορικο

Να θυμίσουμε πως πέρυσι το Νοέμβριο (11 Νοεμβρίου 2015) μια εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων είχε βρεθεί θετική στο μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης όταν αυτή νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων λαμβάνοντας θεραπευτική αγωγή. Οι Ιατρικές Υπηρεσίες του Κράτους κινήθηκαν αστραπιαία και εφάρμοσαν το σχέδιο που προβλεπόταν σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως ήταν ο προληπτικός έλεγχος των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Δύο μέρες μετά είχε πραγματοποιηθεί το πρώτο τεστ δερματοαντίδρασης mantoux (τεστ για φυματίωση) ενώ μετά τις γιορτές είχε πραγματοποιηθεί και το δεύτερο τεστ στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικοί είχαν βρεθεί θετικοί στο μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης όπου και ξεκίνησαν να ακολουθούν της θεραπευτική αγωγή που τους δόθηκε.

Gargalianoi On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.