Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αγία Κυριακή: Το ποτάμι ξαναβάδισε στα αρχικά του βήματα [ Video ]

Στην Αγία Κυριακή πολλές είναι η ζημιές που δημιούργησε η χθεσινοβραδινή νεροποντή καθώς η παραλία της Αγίας Κυριακής κόπηκε κυριολεκτικά στα δυο από τα ορμητικά νερά που πέρασαν πάνω από την κοίτη του ποταμού πέρασαν τον δρόμο και κατέληξαν στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Κυριακής.
Παρόμοιο φαινόμενο .....

είχε γίνει και το Δεκέμβρη του 2013 όπως μπορείτε να δείτε εδώ (κλίκ)

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω Video έπεσε και τμήμα από το πλαϊνό τοίχος στην κοίτη του ποταμού ενώ πλημμύρισαν και πολλά χωράφια.

Μιλώντας στο Filiatra News ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής Νίκος Αγγελόπουλος είπε ότι για μια ακόμα φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές μιας και το ποτάμι ξαναβρήκε τον δρόμο του.
Με το πρώτο φως της ημέρας είδαμε τα αποτελέσματα της χθεσινοβραδινής καταιγίδας. Έχουν υπάρξει ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες, αλλά και στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου.
Έχουν δημιουργηθεί βλάβες τόσο στην τσιμεντένια μάντρα όσο και στην παραλία που στην ουσία ξεπλύθηκε η παραλία.

Όπως φαίνεται το βράδυ ο ποταμός φούσκωσε και ακολούθησε την φυσική του ροή.
Άφησε αιχμές για κάποιοι τυχάρπαστο που εμφανίστηκε στην Αγία Κυριακή και διεκδικεί από το Δημόσιο, οικόπεδα ως ιδιωτικά.
Η φύση δεν ξεγελιέται. Επανεμφανίστηκε και η σκάλα που υπάρχει στην μάντρα της παραλίας γεγονός που δηλώνει τον Δημόσιο χαρακτήρα του οικοπέδου.

Είπε ότι ο σύλλογος θα απευθυνθεί στον Δήμο και θα ζητήσει την συμβολή του για την αποκατάσταση των ζημιών και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Δήμος θα βοηθήσει όπως το έχει κάνει άλλωστε πάντοτε όποτε του ζητήθηκε μιας και ο Σύλλογος δεν έχει ούτε την οικονομική, ούτε την τεχνική δυνατότητα να τα κάνει μόνος του.

Ζημιές και στον Λαγκούβαρδο. Εξαφανίστηκε η μισή πλευρά του Αγιαννάκη!!!

Δεν ήταν μόνο η Αγία Κυριακή πυ υπέστη ζημιές από το φούσκωμα του ποταμού.
Στον Λαγκούβαρδο η μισή παραλία προς την πλευρά του Αγιαννακη έχει εξαφανιστεί και το νερό έχει παρασ΄θρει ομπρέλεςε ξαπλώστρες καλάμια, παλέτες κλπ κλπ και έχε δημιουργηθεί ένας νέος κολπίσκος προς τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είναι στην περιοχή.
Η Εικόνα θυμίζει βιβλική καταστροφή.

Η Εικόνα αδιάψευστος μάρτυρας

Δείτε το σχετικό Video








1 σχόλιο:

  1. Η φυσική ροή του ξεροπόταμου της Αγίας Κυριακής, είναι μέσα στο λιμάνι, και όχι η στροφή που του δώσανε όταν κατασκεύασαν το λιμάνι για την εξαγωγή της σταφίδας τον 19ο αιώνα οι πρόγονοί μας.
    Είναι ηλίου φαεινότερο ότι σε κάθε "ρεμπουλιά" όπως λαϊκά, λέγεται η χθεσινή θεομηνία, το ποτάμι θα εκβάλει εκεί όπου η φυσικός νόμος της ροής του το υποχρεώνει.
    Η περίφραξη του ιδιόκτητου κατά τα λεγόμενα οικοπέδου και η ιδιοκτησία του υπολοίπου μη περιφραγμένου, αν οικοδομηθούν θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες κάθε τέτοιας, αλλά και μεγαλύτερης θεομηνίας.
    Ποια είναι η αξία αυτών των οικοπέδων, η απάντηση είναι ευνόητη, ούτε δώρο και να τα'διδαν, κανείς δεν θα τα έπαιρνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.