Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Φιλιατρά: Η σημερινή κινητοποίηση για το Αστυνομικό Τμήμα και το ψήφισμα που επιδόθηκε. [ Video ]

Κινητοποίηση για το ΑΤ Φιλιατρών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, του Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Ανδρινόπουλου του Αντιδημάρχου ......

Φιλιατρών Βασίλη Παπαθεοδσίου Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Τριφυλίας Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Τριφυλίας.
Παρόν στην σημερινή κινητοποίηση ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος από την Ριζοσπαστική Κίνηση Τριφυλίας (που πρόσκειται στο ΡΑΚΙ) Χαράλαμπος Καλογερόπουλος ο οποίος στηρίζει το δίκαιο αίτημά μας για παραμονή και ενίσχυση του ΑΤ Φιλιατρών.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από συγκέντρωση στον Πύργο του Άϊφελ και κομβόι αυτοκινήτων με κορναρίσματα περάσαν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν έξω από το ΑΤ Φιλιατρών όπου εκεί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση πολιτών και φορέων της πόλης που διαμαρτύρονταν για την κατάργηση του τμήματος.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι είμαστε εδώ για να πιστοποιήσουμε την αγωνία της κοινωνίας για τις επερχόμενες αλλαγές.
Είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Τόνισε ότι και αυτή την στιγμή υπάρχει χρόνος και τους κάλεσε να σκεφτούν με λογική με προοπτική που να ικανοποιεί το καινό αίσθημα.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Ανδρινόπουλος τόνισε ότι η παράταξη του είναι αντίθετη στην λαίλαπα του Καλλικράτη.
Είναι απαράδεκτο μια ενότητα όπως τα Φιλιατρά να μείνουν χωρίς αστυνομικό τμήμα και τόνισε ότι με την παρουσία τους εδώ δείχνουν την συμπαράσταση και την ομοψυχία στον Δήμο και τους φορείς για να μην κλείσει το Αστυνομικό τμήμα.

Κατόπιν ο ο Δήμαρχος ανέβηκε στο Αστυνομικό τμήμα για να επιδώσει στον Διοικητή κ. Παναγιώτη Κομπότη το ψήφισμα του Δήμου για την μη κατάργηση και ενίσχυση του ΑΤ Φιλιατρών
Απευθυνόμενος στον κ. Κομπότη ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στην Αστυνομία με την έλλειψη αστυνομικών και γνωστοποίησε στον κ Διοικητή ότι ζητάμε να παραμείνει το ΑΤ ανοικτό η κοινωνία ζητά να στελεχωθεί το αστυνομικό τμήμα.
αναφέρθηκε στο ψήφισμα που θα του παραδώσει και ζήτησε να κοινοποιηθεί στους ανωτέρους του.

Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Παπαθεοδοσίου είπε ότι η κοινωνία προσπαθεί να αποτρέψει ένα έγκλημα. Η κοινωνία θέλει τον αστυνομικό της το τμήμα της.
Αναφέρθηκε στην εξαγγελία ότι θα αποδεσμευτούν 700 αστυνομικοί από τους VIP και θα μπουν στα αστυνομικά τμήματα.
Αν δυο από αυτούς τους αστυνομικούς μπουν στα τμήματα που πάνε να κλείσουν, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο κ. Κομπότης δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει το ψήφισμα του Δήμου προς τους ανωτέρους του.

Το ψήφισμα που επιδόθηκε στον Διοικητή του ΑΤ Φιλιατρών

ΨΗΦΙΣΜΑ

Αξιότιμε κ. Διοικητά του ΑΤ Φιλιατρών,
σας ενημερώνουμε ότι είμαστε πλήρως αντίθετοι στην προωθούμενη από την Κυβέρνηση κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών.

Θεωρούμε ότι η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, θα δημιουργήσει έντονο αίσθημα ανασφάλειας προς τους πολίτες και αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην πόλη των Φιλιατρών.

Διεκδικούμε τη συνέχιση λειτουργίας του Α.Τ. Φιλιατρών καθώς και τη στελέχωσή του με αστυνομικό προσωπικό, όπως προβλέπει η οργανική του δύναμη. Ο πολίτης θέλει τις αστυνομικές υπηρεσίες δίπλα του, αφού μόνο τότε αισθάνεται ασφαλής και η όποια απομάκρυνση τους δημιουργεί ανασφάλεια και αλυσωτές αντιδράσεις.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι ο Δήμος Τριφυλίας έχει αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα του ΑΤ Φιλιατρών σε περίπτωση που συνεχίσει τη λειτουργία του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ Δ.Ε. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- κ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
- κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
- κ. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΑΣ
- ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. ΤΟΣΚΑ






1 σχόλιο:

  1. Ζητω συγνώμη που στο Video Υπάρχουν δυο σημεία με μαύρο.
    Το πρόγραμμα επεξεργασίας Video είναι καινούριο και χρησιμοποιήθηκε σήμερα για πρώτη φορά.
    Ελπίζω αυτό να είναι το πρώτο και τελευταίο σφάλμα που γίνεται. Με το μαύρο εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.