Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ “TOUR NATUR 2016”

Για 2η συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη συμμετοχή της οποίας διοργάνωσε η Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ «Πελοπόννησος Α.Ε.», έλαβε μέρος στην Έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού “Tour Natur 2016”, που .......

πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει στοχευμένα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προώθηση των εναλλακτικών-ειδικών μορφών τουρισμού, η παρουσία στην εν λόγω Έκθεση, έδωσε τη δυνατότητα να καθιερωθεί ακόμη περισσότερο ο προορισμός στη συνείδηση όχι μόνο του ευρωπαϊκού κοινού, αλλά και των επαγγελματιών του χώρου και να διεκδικήσει επάξια το μερίδιό του στον τουριστικό χάρτη.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, συνολικής επιφάνειας 30 τ.μ., φιλοξενήθηκε ο Δήμος Γορτυνίας, καθώς και η εταιρία Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ., οι οποίοι παρουσίασαν τα μονοπάτια και τις εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερη μνεία, καθώς και λεπτομερής παρουσίαση τόσο των μονοπατιών συνολικά της Πελοποννήσου, όσο και του πιστοποιημένου μονοπατιού Menalon Trail, πραγματοποιήθηκε σε κοινό και δημοσιογράφους σε κεντρικό ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρουσιάσεων, εντός του εκθεσιακού χώρου. Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το αναρριχητικό πάρκο Λεωνιδίου, και πιο συγκεκριμένα για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορειβασίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Λεωνίδιο στις 10-13 Νοεμβρίου 2016 και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος αναρριχητών, ενώ από το περίπτερο της «Μυθικής Πελοποννήσου» δεν έλειψαν τα δώρα και τα κεράσματα, αφού οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά πελοποννησιακά εδέσματα, αλλά και να συμμετάσχουν σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό με δώρο ένα 7ήμερο πακέτο trekking στο Menalon Trail για 2 άτομα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από την κα Αντωνία Μπούζα, Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η οποία ήρθε σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου από τη Γερμανία και άλλες χώρες, αλλά και με επισκέπτες, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις για τις φυσιολατρικές δραστηριότητες, και κυρίως τη πεζοπορία (hiking & trekking) στην περιοχή της Πελοποννήσου, συμβάλλοντας σημαντικά στην παρουσία της Περιφέρειας και την προώθηση του πολυποίκιλου τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Σημαντική ήταν η υποστήριξη της συμμετοχής από το Ελληνικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ, ενώ το παρόν έδωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος για άλλη μια φορά τόνισε τα οφέλη της επένδυσης στην προώθηση και ανάδειξη του προορισμού στους επαγγελματίες και σε όσους αναζητούν νέες και εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.