Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Καταστροφές στην Μεσσηνία: Προτάσεις Λαμπρόπουλου για ανακούφιση των πληγέντων της θεομηνίας.

Λίγα 24ωρα μετά τα ακραία φαινόμενα , που έπληξαν τον Νομό μας και ύστερα από τις επισκέψεις μου στις πληγείσες περιοχές , θέλω να απευθυνθώ προς κάθε αρμόδια αρχή και να πω ότι αυτό που προέχει τώρα , είναι η ενότητα των δυνάμεων του τόπου μας και η γρήγορη αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Συγκεκριμένα : .......

● Να γίνει γρήγορη καταγραφή των ζημιών σε εξοπλισμούς κατοικιών , καταστημάτων , επιχειρήσεων και στην συνέχεια να υπάρξει οικονομική στήριξη και διευκόλυνση για την προμήθεια αυτών που έχασαν.

● Να γίνει άμεση διαπίστωση από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες μας στις καλλιέργειες τους και να τους δοθούν γρήγορα πραγματικές αποζημιώσεις.

● Να γίνει γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού . Για παράδειγμα ο δρόμος από την Εύα έως την Βαλύρα , που αυτές τις ημέρες εξυπηρετεί μεγάλο μέρος του Νομού μας , έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για ατύχημα .

● Να γίνει γρήγορη αποκατάσταση της γέφυρας που γκρεμίστηκε στον επαρχιακό δρόμο Λάμπαινα – Ελληνοεκκλησιά , από τον οποίο εξυπηρετούνται πολλά χωριά καθώς και δύο μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.

● Να καθαρισθούν τα ρέματα και οι υπόνομοι που έχουν φράξει για να μην έχουμε τα ίδια , με τις φθινοπωρινές βροχές που θα ακολουθήσουν.

● Να αποκατασταθούν οι αγροτικοί δρόμοι, διότι έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.

● Να μελετηθούν και να παρθούν άμεσα μέτρα για ευαίσθητες περιοχές που υπέστησαν μεγάλες ζημιές και έχουν προκύψει πολλοί κίνδυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων. Για παράδειγμα το Μαυρομάτι στην Αρχαία Μεσσήνη , που κινδυνεύει από πτώσεις ογκόλιθων ιδιαίτερα μετά την φωτιά του 2014 , το Πήδημα που πνίγηκε και άλλα παραλιακά χωριά του Δήμου Μεσσήνης και τουριστικά κέντρα του Νομού .

● Να γίνουν άμεσα τεχνικά έργα πέριξ του Αεροδρομίου μας για να μην ξανακλείσει .

● Να στηριχθεί και να προχωρήσει γρήγορα , αλλά και να χρηματοδοτηθεί η εκπόνηση μελέτης που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Μεσσήνης για αντιπλημμυρικά στον Πάμισο.

● Να δοθούν στους πληγέντες και μόνον , διευκολύνσεις στις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες.

● Από την επίσκεψή μου και συνάντηση που είχα στην Αρχαία Μεσσήνη με τον Καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη και σύμφωνα με την διαβεβαίωσή του , ο αρχαιολογικός χώρος δεν έχει υποστεί ζημιές , εκτός από κάποια χώματα που σε λίγες ημέρες με την απομάκρυνσή τους , θα είναι ξανά επισκέψιμος .

Χρειάζεται όμως να υπάρξει μελέτη προστασίας πέριξ του χώρου .
Προσωπικά θα στηρίξω κάθε καλή προσπάθεια , θα ελέγχω , θα πιέζω πολιτικά και θα είμαι κοντά στους πολίτες και τα προβλήματά τους , όπως έχω κάνει μέχρι τώρα . –

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
τ. Υφυπουργός - Βουλευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.