Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Τσίπρας έβαλε το τελευταίο καρφί στο πολιτικό του φέρετρο.

Πριν από μερικούς μήνες ο Τσίπρας είχε μάθει τη λέξη οίηση και την είπε στη Βουλή θέλοντας να παινευτεί στον εαυτό του που έγινε πρωθυπουργός στα 40 του. Αυτή του η… οίηση δεν θα ήταν κακή αν ήταν παραγωγική, αν έφερνε αποτέλεσμα, αν έκανε καλύτερο τον ίδιο και τη χώρα.

Όμως, ο πρωθυπουργός με την οίησή του έβαλε το τελευταίο .......

καρφί στο πολιτικό του φέρετρο. Όπως και ο Κ. Καραμανλής, που υπερασπίστηκε με σθένος, έτσι κι αυτός τελειώνει με αφορμή τη συνέντευξη στη ΔΕΘ. Όπως το 2008 που υπερασπίστηκε τη θεωρία του τίμιου και του ηθικού κι ένα χρόνο μετά έπεσε, έτσι και σήμερα ο Τσίπρας με τις απαντήσεις του, την ένταση στη φωνή του, τον σνομπισμό του που δεν είναι καν άξιος λόγου αλλά είναι ένας κ… παιδισμός του χειρίστου είδους, απέδειξε ότι είναι έτοιμος να ξεκουμπιστεί.

Οι απαντήσεις του στις φορτισμένες ερωτήσεις δημοσιογράφων που απολύονται γιατί ο Τσίπρας και οι παπατζήδες του αποφάσισαν ότι τα κανάλια τους δεν παίρνουν άδεια ήταν η πλήρης απογύμνωσή του.

Θύμισε το Αλτερ και είπε ότι δεν έκλαψε κανείς. Θύμισε την Ελευθεροτυπία και την ΕΡΤ. Μα το Αλτερ δεν το έκλεισε καμιά κυβέρνηση. Το έκλεισαν οι ιδιοκτήτες με τους οποίους μάλιστα ο Τσίπρας έχει αγαστή συνεργασία.

Την Ελευθεροτυπία δεν την έκλεισε κανένας Παππάς με νόμο σαν τον Γεωργαλά της Χούντας. Η αποτυχημένη διοίκηση της Τεγοπούλου την έκλεισε. Λόγω των αποτυχημένων διοικήσεων και των θαλασσοδανείων που δόθηκαν με λαμογιές έμειναν στο δρόμο εργαζόμενοι. Τα κανάλια τα κλείνουν οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς. Τελεία και παύλα.

Όσο για την ΕΡΤ, βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στο κανάλι που έγινε προσωπικό φέουδο της αριστεράς, ίσως πρέπει να παραδεχθούμε ότι καλά έκανε η ΝΔ και την έκλεισε. Ίσως ήταν η πιο έντιμη και σοβαρή κίνησή της για να ξεβρομίσει ο τόπος.

Όμως, ο Τσίπρας δεν είπε ότι με το που άνοιξε η ΕΡΤ προσλήφθηκαν οι δικοί του. Ο κομματικός στρατός και το Ραδιομέγαρο γέμισε με άχρηστους που δεν έχουν γραφείο για να κάτσουν.

Γι’ αυτό και οι απαντήσεις του περί νταβατζήδων που τέλειωσαν και περί Μαρινάκηδων που πληρώνουν τρία τσάμπιονς λιγκ για άδεια είναι ανόητες και αστείες. Ο Μαρινάκης πληρώνει τόσα για να επιβιώσει. Πληρώνει εκατομμύρια για να βρει μια στέγη να κρυφτεί τώρα που έρχονται οι θύελλες. Αυτούς θέλει καναλάρχες ο Τσίπρας και η συμμορία του.

Τι να πει κανείς επίσης για τις απαντήσεις του περί των μειώσεων στις συντάξεις. Προσπάθησε να τετραγωνίσει τον κύκλο, ότι μειώθηκαν μόνο στο 10% από το 20% των συνταξιούχων που παίρνουν επικουρική. Μα καλά δεν ντρέπεται καθόλου. Είναι τόσο άθλιος ώστε να κοροϊδεύει ανθρώπους που πλήρωναν μια ζωή και τώρα τους τα κόβει ο Τσίπρας; Και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα αφού έρχονται κι άλλες μειώσεις το 2017.

Μνημείο η απάντησή του για τη δήλωση Μητσοτάκη ότι θα τελειώσει τα Εξάρχεια. «Πρέπει κάτι να πει, για να θρέψει ένα κοινό ευυπόληπτων και συντηρητικών ανθρώπων που βλέπουν το κόμμα να παλαντζάρει σε θέματα νομιμότητας».

Καταλάβατε κύριοι; Ο Τσίπρας νομίζει ότι είναι παλάντζα συντηρητικών ανθρώπων ότι πρέπει να εξαλειφθεί το φαινόμενο των μπαχαλάκηδων. Τους εξέθρεψε, τους κανάκεψε, τους τάισε με σανό, τους έβγαλε στους δρόμους κι έκαψαν την Αθήνα και τώρα τους ξανακλείνει το μάτι λέγοντας ότι αυτά είναι συντηρητικά θέματα.

Τι λες κύριε πρωθυπουργέ; Δεν ντρέπεσαι να συνεχίζεις να υποθάλπεις τους παράνομους που διαλύουν τη χώρα;

Και πάμε στο θέμα του Καραμανλή. Είπε ο Τσίπρας:

«Αν με ρωτάτε για τη ΝΔ, του τότε και του τώρα, έχει μεγάλη διαφορά. Η ΝΔ, του κ. Καραμανλή είχε στρατηγική το μεσαίο χώρο, αργότερα υιοθέτησε στελέχη όπως ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης και αυτό προβληματίζει και τον συντηρητικό χώρο.

Ο κ. Μητσοτάκης έχασε την ευκαιρία να αποδείξει ότι θέλει να φέρει το νέο και να υπερβεί το όνομά του. Αλλά αποδεικνύει ότι είναι ότι ακριβώς αυτό σηματοδοτεί. Η συνέχεια μιας οικογένειας που βρίσκεται στην πολιτική ζωή του τόπου για πάνω από 70 χρόνια.

Ο Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός σε μια άλλη περίοδο για τη χώρα, όταν είχε μπροστά της Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε μπροστά της εξαιρετικά θετικούς ορίζοντες και τον έχει κρίνει ο λαός και η ιστορία».

Είναι η πλήρης επιβεβαίωση της συμμαχίας του Τσίπρα με τον Καραμανλή. Και είναι και η επιβεβαίωση ότι η στρατηγική του είναι να προκαλέσει διχασμό στη ΝΔ. Δεν θα του επιτρέψει κανείς να παίξει τα παιχνίδια που σχεδιάζει. Ο κόσμος της ΝΔ θα του απαντήσει και του ιδίου και όσων Εφιαλτών της παράταξης που έχουν γίνει παιχνιδάκι ενός πολιτικού τυχοδιώκτη που θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ.

Το είπαμε και τα ξαναλέμε. Η παρουσία του Τσίπρα και χθες και σήμερα είναι το καρφί στο πολιτικό του φέρετρο. Όχι αύριο, όχι την επόμενη εβδομάδα αλλά πολύ σύντομα ο άνθρωπος αυτός θα γίνει παρελθόν. Όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί είναι πλέον από τα πιο μισητά πρόσωπα στην Ελλάδα. Και η οίησή του θα τελειώσει. Θα φύγει ταπεινωμένος και εξευτελισμένος.

Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.