Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ» ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η πρωτοφανής αντιμετώπιση του Συλλόγου Δανειοληπτών δανείων σε Ελβετικό φράγκο, που προσέτρεξαν για υποστήριξη αιτήματός τους στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο, από την περιφερειακή παράταξη Πελοποννήσου «Πελοπόννησος Πρώτα» και προσωπικά από τον κ.Νίκο Πατσαρίνο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γαβρήλο, μας......

προβλημάτισε και μας ξένισε, καίτοι στο τέλος υποστήριξαν το κατατεθέν ψήφισμα συμπαράστασης.

Αναλγησία , υπεροψία και διάθεση αντιπαλότητας απέναντι σε 70.000 χιλιάδες οικογένειες, εγγυητές κλπ, είδαμε χθες το βράδυ από την παράταξη που πρόσκειται στο Σύριζα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Αναλγησία απέναντι σε ανθρώπους που έλαβαν τα δάνεια σε μία εποχή που τίποτα δεν προμήνυε την οικονομική καταστροφή που ζούμε σήμερα , εμπιστεύθηκαν το τραπεζικό σύστημα και επειδή αναζήτησαν φθηνότερα δάνεια για στεγαστική χρήση ,βρέθηκαν στην παγίδα των τραπεζών που δεν τους ενημέρωσαν επαρκώς για τους κινδύνους .

Αιφνιδιασμένοι από την εκτός ημερησίας συζήτηση του θέματος , ύστερα από αίτημα του συλλόγου δανειοληπτών δανείων σε ελβετικό φράγκο, οι συνάδελφοι της μείζονος μειοψηφίας, έδειξαν ότι κινούνται στην αυτοδιοικητική τους πορεία κατόπιν πολιτικών κατευθύνσεων που μάλλον λαμβάνουν κεντρικά για τα θέματα που συζητούνται και όχι με κυρίαρχο γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών, μακριά από κομματικά χρώματα, όπως κάνει αποδεδειγμένα η Περιφερειακή Αρχή.

Καίτοι η Ελληνική δικαιοσύνη έχει λάβει αποφάσεις δικαίωσης των δανειοληπτών, που βρέθηκαν εν μία νυκτί απροστάτευτοι και υποχρεωμένοι να πληρώνουν διπλή δόση του δανείου τους λόγω της αλλαγής ισοτιμίας ελβετικού φράγκου –ευρώ και με το άληκτο κεφάλαιο να αυξάνει αντί να μειώνεται, επιβάλλεται η συνολική, δίκαιη , δραστική διευθέτηση της υπόθεσης από την Κυβέρνηση.
Ζητείται με νομοθετική ρύθμιση να επιστρέψει η αποπληρωμή του δανείου στη συμφωνία εκταμίευσης και να σωθούν από την επέλαση των ξένων funds, στα οποία είναι έτοιμες οι τράπεζες να πουλήσουν αυτά τα δάνεια, οι περιουσίες των Ελλήνων.

Μέχρι να προσέχουν….που βάζουν την υπογραφή τους και να… ασχοληθούμε με σοβαρά θέματα, ακούσαμε στις τοποθετήσεις, αποσβολωμένοι από την αναλγησία!
Τελικά ,παρά την καταδικαστέα συμπεριφορά των ολίγων κομματικών, ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου απόφαση στήριξης των δανειοληπτών στο αίτημά τους για νομοθετική ρύθμιση προς αποκατάσταση της αδικίας απέναντι στις δοκιμαζόμενες οικογένειες που βρέθηκαν με μειώσεις μισθών, συντάξεων, φόρους, ΕΝΦΙΑ , ακρίβεια και διπλή δόση στα δάνειό τους σε ελβετικό φράγκο, που είχαν λάβει σε προγενέστερο χρόνο, χωρίς να έχουν ενημερωθεί για τους κινδύνους.

Άλλωστε η αλλαγή της ισοτιμίας, έχει επηρεάσει δανειολήπτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, που έσπευσαν όμως και βοήθησαν τους πολίτες τους με νομοθετικές ρυθμίσεις .
Αυτό ελπίζουμε να πράξει και η Ελλάδα και το περιφερειακό μας συμβούλιο στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης στο αίτημά τους.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΝΤΕΤ.ΣΥΜΒΟΥΛΟς ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.