Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Κατσίβελας για ΑΤ Φιλιατρών - Κοπανακίου: "Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη και στενάχωρη μέρα για το δήμο της Τριφυλίας αλλά και για τους πολίτες της."

ΚΑΙ VIDEO Γιατί η εικόνα είναι δυνατότερη από τα άψυχα γράμματα....
Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη και στενάχωρη μέρα για το δήμο της Τριφυλίας αλλά και για τους πολίτες της.

Χθες ο υπουργός .....

Προστασίας του Πολίτη και (επιτρέψτε μου να εχω και πολλές αμφιβολίες για τον όρο του υπουργείου) ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι καταργήσεις των αστυνομικών τμημάτων. Αυτό το οποίο η κοινωνία της Τριφυλίας και που η δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα άλλο απ’ το να εκφράζει, δήλωσε ευθύς εξαρχής την άρνησή της το να δεχτεί ότι πόλεις μεγάλες σαν τα Φιλιατρά μπορεί να είναι χωρίς αστυνομικό τμήμα. Δεν μπορέσαμε ποτέ να καταλάβουμε, περιοχές δραστήριες και με τόση ενδοχώρα, με ορεινούς όγκους, όπως το Κοπανάκι, δε θα έχει, τουλάχιστον, έναν αστυνομικό σταθμό.

Ήταν δυσνόητα σ’ εμάς να καταλάβουμε πώς όλη αυτή η περιοχή της Τριφυλίας, η πλέον αναπτυσσόμενη της Δυτικής Ελλάδος, θα μείνει χωρίς τμήματα, χωρίς υποδιεύθυνση Τροχαίας, όπως ήταν πολύ δυσνόητο σ’ εμάς ότι δε θα υπάρχει υπηρεσία Ασφάλειας στην περιοχή μας. Αυτό τον παραλογισμό προσπαθήσαμε να τον ανατρέψουμε μ’ ένα διάλογο, με την καλή θέληση, με την πειθώ και δεν ήταν μια στρατηγική, μια πολιτική που ουσιαστικά τη διαμόρφωσε μια δημοτική πλειοψηφία ή ο δήμαρχος. Ήταν ακριβώς αυτή η αγωνία των πολιτών της Τριφυλία και απ’ ότι φαίνεται οι κοινωνίες, πλέον, δεν ακούγονται και αυτό είναι το πιο δυσάρεστο και αυτή είναι η αιτία της απογοήτευσης.

Το κοινό αίσθημα λέει ότι θέλουμε ασφάλεια. Αυτές οι αυθαίρετες ερμηνείες της κυρίας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μεσσηνίας ότι όταν κλείνουν τα αστυνομικά τμήματα δεν υποχωρεί το κράτος, αφήστε να έχουμε πολύ μεγάλη αμφιβολία. Εδώ, το κράτος δεν υπάρχει όταν έχει δομές, πόσο μάλλον όταν φύγουνε και αυτές οι δομές, σκεφτείτε τι έχει να γίνει!

Εμείς προσπαθήσαμε με όλους τους τρόπους να διακοινώσουμε και να κάνουμε κοινή τη διαφωνία μας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε. Καλό είναι, αυτή η κυβέρνηση, κάποια στιγμή να μάθει να συνδιαλέγεται. Είναι πάρα πολλές οι αποφάσεις, οι μετατροπές και οι μεταβολές που έκανε απ’ την περίοδο των υποσχέσεων των εκλογών μέχρι σήμερα που έχουν αναλάβει τις ευθύνες.

Τελικά, τίποτα άλλο δεν διασπείρουν παρά μόνο απογοήτευση

ΣΧΟΛΙΟ
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κ. Δήμαρχε και ελπίζω να λάβω απάντηση σας.
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ?????


1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.