Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Πιο ψεύτης από κάθε άλλη φορά!

Σε ένα κρεσέντο ψεύδους και λαϊκισμού, ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά από το βήμα της 81ης ΔΕΘ, υποσχέθηκε ακόμα μεγαλύτερα... ψέματα από όσα είχε πει στις προηγούμενες Διεθνείς Εκθέσεις ......

Θεσσαλονίκης του 2014 και του 2015 - Δεσμεύτηκε για αύξηση μισθών, δωρεάν ρεύμα και νερό στους φτωχούς, πάγωμα των χρεών σε ΤΕΒΕ, ενώ τόνισε ότι θα διανέμει τα 246 εκατομμύρια ευρώ που θα πάρει από τις τηλεοπτικές άδειες σε σχολικά γεύματα και σε προσλήψεις στην Υγεία.

«Καλά σαράντα από το 2021...». Με τη φράση αυτή θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει το συμπέρασμα των όσων είπε φέτος ο κ. Τσίπρας στην 81η ΔΕΘ.

Είναι ακριβώς αυτό που έλεγε ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός: «... το ψεύδος πολυσχιδές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, ξεπέρασε ακόμα και τον χειρότερο εαυτό του ακολουθώντας τη λογική ότι «τα πιο μεγάλα ψέματα, είναι ακόμα πιο πιστευτά από το λαό».

Ούτε κουβέντα για τους νταβατζήδες

Επίσης κατά περίεργο, αλλά εξηγήσιμο τρόπο, μετά από πολύ καιρό, «έθαψε» βαθιά μέσα του τον περίφημο πόλεμο που είχε κηρύξει κατά της διαπλοκής, των διαπλεκομένων συμφερόντων και των νταβατζήδων.

Ενώ λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Τσίπρας - μαζί με τον αυτοαποκαλούμενο σερίφη της διαπλοκής Πάνο Καμμένο - διαρρήγνυε τα ιμάτια του σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του ότι θα τσακίσει τη διαφθορά, τους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοεκδότες, στην ομιλία του στο Βελλίδειο, ο «αριστερός πρωθυπουργός», ξέχασε να αναφερθεί στον πόλεμο αυτό.

Τυχαίο;

Καθόλου, αφού όχι μόνο δεν τους έβαλε όλους φυλακή όπως φώναζε ο συνέταιρός του, αλλά αντίθετα, τους έχει καταστήσει συνομιλητές του με τυράκι τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως συνομιλητές του είναι βεβαίως και οι εφοπλιστές, για τη φορολόγηση των οποίων, επίσης δεν είπε κουβέντα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσίπρας για πρώτη φορά δεν έκανε καμία απολύτως νύξη στα μεγάλα σκάνδαλα που στο παρελθόν είχε κάνει σημαία: SIEMENS, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Proton Bank, μίζες εξοπλιστικών, λίστες φοροφυγάδων, θαλασσοδάνεια καναλαρχών, φαγοπότι των μεγαλοεργολάβων στα δημόσια έργα, υπόθεση Power και Εnerga.

Να έπαθε εγκεφαλική διάσειση;

Απώλεια μνήμης;

Ουδείς γνωρίζει.

Ίσως τα κλειστά δωμάτια τύπου big brother, με τους καναλάρχες να βοήθησαν τον κ. Τσίπρα να ξεπεράσει τη μανία καταδιώξεως που είχε με τη διαπλοκή και πλέον να έχει ζεστές σχέσεις με τις γάτες Ιμαλαϊών...

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
•Δεν μας είπε ποιους και πόσους έχει βάλει φυλακή, από όσους κατηγορούσε όλο αυτό το διάστημα.
.•Δεν μας είπε πόσα χρήματα και πόσα ακίνητα τους πήρε.
.•Δεν μας είπε πόσα πήρε το κράτος από τη λίστα Λαγκάρντ και από τις άλλες λίστες που βρίσκονται στα συρτάρια των διωκτικών αρχών.
.•Δεν μας είπε πώς αισθάνεται που όλος αυτός ο συρφετός της διαπλοκής κυκλοφορεί ελεύθερος στο Κολωνάκι και στα πάρτι της Μυκόνου...
.
Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν επιτέθηκε και δεν καταφέρθηκε ούτε μια φορά: κατά των δανειστών, κατά της κυρίας Μέρκελ, κατά των Γερμανών, κατά του ΔΝΤ. Δεν ψέλλισε απολύτως τίποτα για τις Γερμανικές επανορθώσεις και τις πολεμικές αποζημιώσεις. Και αυτό το λησμόνησε; Σύμπτωση...

Ξεκίνησε την ομιλία του «αποκαλύπτοντας» ουσιαστικά ότι έχουμε μπροστά μας ακόμα 5 δύσκολα χρόνια, βάζοντας ως ορόσημο το 2021!

«Σήμερα που όλες οι ενδείξεις και οι δείκτες δείχνουν ότι αυτός ο κύκλος κλείνει, οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα τουλάχιστον σε ορίζοντα πενταετίας.
Να βάλουμε στόχους και να ορίσουμε τον οδικό χάρτη μέσα από τον οποίο θα τους πετύχουμε.

Σε πέντε χρόνια άλλωστε έχουμε και μια σπουδαία επέτειο.
Κλείνουμε τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που έθεσε τις βάσεις για τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους.

Αξίζει λοιπόν να οραματιστούμε:
Ποιά θέλουμε να είναι η Ελλάδα του 2021;
Ποια θέλουμε να είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα;».

Για όσους δεν κατάλαβαν, ο κ. Τσίπρας μάς λέει - ούτε λίγο, ούτε πολύ - ότι θα ακολουθήσει μια ακόμη πενταετία κόλαση, ενώ έχουμε ήδη στην πλάτη μας 6 χρόνια ύφεσης.

Ο περήφανος διαπραγματευτής που θα έφερνε την ελπίδα μας αποκαλύπτει ότι η ύφεση θα διαρκέσει επιπλέον 5 χρόνια μέχρι το 2021!

Αφού κατηγόρησε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο για τη σκληρή και επιθετική λιτότητα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, τόνισε ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και εικόνα και αποτελεί πλέον ρυθμιστικό παράγοντα στην Ευρώπη.

Ως συνήθως δεν βρήκε λέξη να πει για το γεγονός ότι και ο ίδιος ακολουθεί την ίδια ανθρωποκτόνο φορολογική πολιτική των Σαμαροβενιζέλων:

«...σταματήσαμε την πορεία προς τον γκρεμό.
Σταματήσαμε τον οικονομικό και κοινωνικό παραλογισμό.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το βάρος που συσσωρεύτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια στις πλάτες της κοινωνίας δεν είναι μεγάλο και οι αντοχές πεπερασμένες.

Κατανοώ απολύτως ότι η φοροδοτική ικανότητα των χαμηλότερων στρωμάτων έχει εξαντληθεί.

Αλλά σήμερα, για πρώτη φορά από το 2009, μπορούμε επιτέλους να έχουμε ένα ρεαλιστικό οδικό χάρτη για την ανάκαμψη της οικονομίας και την απομείωση των βαρών».

Υποσχέθηκε να αυξήσει τους μισθούς!

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του έδωσε ρεσιτάλ ψεύδους και πολιτικής εξαπάτησης λέγοντας ότι θα υπερασπιστεί τα εργασιακά κεκτημένα (τα οποία έχουν διαλυθεί ήδη) και ότι ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!!!

Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στη διαπραγμάτευση, έχουμε έναν ακατάβλητο σύμμαχο : το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τίποτα λιγότερο από αυτό.

Η κατοχύρωση, λοιπόν, και η εφαρμογή στην πράξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν θεμελιώδη προϋπόθεση για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη χώρα μας... Γιατί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δεν επιτυγχάνεται με τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

Αντίθετα η αύξηση των μισθών και η αναδιανομή εισοδημάτων υπέρ του κόσμου της εργασίας είναι προϋπόθεση της ανάπτυξης και όχι αποτέλεσμά της».

Ξεκίνησε να μοιράζει τα χρήματα που ακόμα δεν έχει πάρει από τους καναλάρχες

«Κούφιες» υποσχέσεις για τα 246 εκατομμύρια που ακόμα δεν έχει πάρει από τους καναλάρχες, τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά θα τα δώσει για σχολικά γεύματα και για προσλήψεις στο χώρο της Υγείας:

«Για αυτό και μέχρι τελευταίο ευρώ, τα 246 εκ θα τα δώσουμε εκεί όπου ανήκουν: Στον ελληνικό λαό.

Σε συγκεκριμένες δράσεις για να στηρίξουμε κοινωνικές ανάγκες.

• Για την επέκταση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, με την παροχή επιπλέον 60.000 σχολικών γευμάτων για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, στους πιο φτωχούς δήμους της χώρας. ‘Ετσι το πρόγραμμα θα καλύπτει συνολικά 260.000 μαθητές σε όλη τη χώρα.
• Για την πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
• Για την χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου προγράμματος με τίτλο «Γυρίζουμε Ελλάδα» που στόχο έχει να δώσει κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Και οι προσπάθειες στήριξης της κοινωνίας δεν τελειώνουν εδώ.

Μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθεί για να αλλάξει η εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων και να στηριχθεί η μεγάλη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

• Μέσα στους επόμενους μήνες τα Δημόσια Νοσοκομεία θα έχουν ενισχυθεί με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς.
Σχέδιό μας είναι σε λίγους μήνες από σήμερα, στα δημόσια νοσοκομεία να έχει ανατραπεί πλήρως η εικόνα που κληρονομήσαμε»...

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την ομιλία... παραμύθι του Αλέξη Τσίπρα στη 81η ΔΕΘ

Έθαψε με μαεστρία το ζήτημα του χρέους

Για το φλέγον ζήτημα του χρέους, μέσα από μια ομιλία 5.500 λέξεων αφιέρωσε μόνο μια πρόταση! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι πρόκειται να γίνει με αυτό το θέμα. Το μόνο που είπε ήταν το ακόλουθο: «Το δεύτερο βήμα, είναι να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και οι τρόποι ελάφρυνσης του χρέους, σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων του Eurogroup». Αυτό και τέλος με το περήφημο κούρεμα του ελληνικού χρέους για το οποίο δίνει σκληρές μάχες με τον Καμμένο και τον Τσακαλώτο.

Σε δυο χρόνια απο σήμερα θα μειώσει τους φόρους και θα αλλάξει τον ΕΝΦΙΑ

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Σε δυο χρόνια θα έχει φτιάξει όπως είπε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και θα μπορέσει να ελαφρύνει τους φτωχούς!

Μέχρι τότε ο λαός θα συνεχίσει να δίνει το αίμα του και να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ.

«Με τα χαμηλότερα-εφικτά πλεονάσματα, λοιπόν, και την ουσιαστική διεύρυνση της φορολογικής βάσης, θα έχουμε σε δυο χρόνια τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο, ώστε να μειώσουμε αισθητά τα φορολογικά βάρη.

Πρώτον: Τους έμμεσους φόρους που επιβαρύνουν αδιακρίτως πλούσιους και φτωχούς, έχοντες και μη έχοντες.

Και δεύτερον: Να μειώσουμε την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ώστε να κατανεμηθούν πιο δίκαια τα βάρη.
Να αντικατασταθεί δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ από έναν δικαιότερο φόρο. Σε πρώτη φάση, όμως, μέςα στο 2017, προσανατολιζόμαστε στην επέκταση των απαλλαγών ώστε να ελαφρυνθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα».

Δωρεάν ρεύμα και νερό - Η αγαπημένη του δέσμευση

Ο περήφανος διαπραγματευτής - πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει επιπλέον χρήματα (κάτι σαν ελεημοσύνη δηλαδή) για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Κάρτες σίτισης, δωρεάν ρεύμα και νερό:

«Στον προϋπολογισμό του 2017, 900 εκ. ευρώ θα δοθούν συνολικά για την ανθρωπιστική κρίση και την επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης πανελλαδικά.

Ήδη όμως:
• Επιδοτούμε την αποπληρωμή των δόσεων των στεγαστικών δανείων για τους φτωχότερους συμπολίτες μας
Και παρέχουμε:
• δωρεάν ρεύμα σε δικαιούχους Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης (90.000 νοικοκυριά, 212.000 πολίτες)
• Κάρτα Αλληλεγγύης που έχει ανανεωθεί 9 φορές και αφορά 148.000 δικαιούχους
• Επιδότηση ενοικίου σε 21.200 δικαιούχους του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης.
• Δωρεάν νερό σε δικαιούχους Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης (58.000 νοικοκυριά, 111.000 πολίτες)
• Δωρεάν μετακινήσεις στους ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες».

Προφανώς το όραμά του είναι τα 2/3 του ελληνικού λαού να ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας με συσίτια και με ψίχουλα επιδομάτων.

Στο τέλος της ομιλίας του ξεπέρασε ακόμα και τον μεγάλο παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Υποσχέθηκε ότι από το 2017 θα δίνει ασφαλιστική ενημερότητα σε όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία. Η σεισάχθεια δηλαδή πήγε... περίπατο:

«Μια δέσμευση που θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών.
Με την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του συγκεκριμένου κλάδου.

Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31.12.2016, παγώνουν, χωρίς βεβαίως να διαγραφούν, ώστε να μπορεί κανείς να είναι ασφαλιστικά ενήμερος εάν είναι συνεπής στις τρέχουσες οφειλές του.

Διότι από 1.1.2017 οι ασφαλιστικές εισφορές δεν προκύπτουν αυθαίρετα αλλά συνδέονται με την πραγματική οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου.

Πρόκειται για ένα μέτρο πραγματική ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αλλά και για τη βιωσιμότητα του νέου δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης».

NewsBomb

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
O Alexis στην ΔΕΘ μοίρασε απλόχερα τόνους σανό στους Έλληνες και κυρίως σε αυτούς που ακόμα τον πιστεύουν.
Καλή χώνεψη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.