Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυμα Αντωνίας Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Μία Παγκόσμια Ημέρα η σημερινή, η Ημέρα Τουρισμού, που αντανακλά τις αγωνίες και τις προσδοκίες της πατρίδας μας, για να αναπτύξει, διευρύνει και καθιερώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την Ελλάδα στο χάρτη του Παγκόσμιου Τουρισμού.

Αγωνία, διότι .....

απέμεινε η μοναδική μας εθνική παραγωγική δραστηριότητα , μέσα σε μία φθίνουσα οικονομία με πολλές αγκυλώσεις, όπου ακόμη κι αυτός ο δυναμικός τομέας αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία επιδερμικά, άνευρα και πρόχειρα.

Αγωνία, διότι έχει στραφεί στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία πολύ μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της πατρίδας μας, που επιθυμεί να εδραιωθεί η εργασία τους, να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος και να υπάρξουν επιπλέον έσοδα που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και φυσικά το Κράτος μας.

Ευτυχώς που τις εμφανείς υστερήσεις της Πολιτείας, έρχεται η Αυτοδιοίκηση και κυρίως οι Περιφέρειες να τις, με πάμπολλες δράσεις που δημιουργούν και υλοποιούν και με την προσπάθειά τους αυτή, πολλαπλασιάζουν τα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Η συμμετοχή και η συμπόρευση αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα, η αναζήτηση και η ανάδειξη ενός πολυποίκιλου τουριστικού προϊόντος που θα συμπεριλαμβάνει υπηρεσίες, αγροτικά προϊόντα, δραστηριότητες, αναψυχή, καινοτομία, συνέπεια στην αειφορία και στις περιβαλλοντικές δράσεις, στον αθλητισμό , στις διάφορες μορφές τουρισμού που μπορούμε να υποστηρίξουμε, πρέπει να είναι η απάντησή μας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Μεγάλος ο διεθνής ανταγωνισμός, αλλά μεγάλα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας . Ας αντιληφθεί η Πολιτεία ότι σε κάτι τόσο μεγάλο όπως είναι η τουριστική δραστηριότητα, δεν μπορούμε να είμαστε θεατές, αλλά μόνο πρωταγωνιστές!

Καλαμάτα 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.