Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αντώνης Παρασκευόπουλος: Ολική η καταστροφή σε καλλιέργειες. Κοντά στο 80% σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους [ Video ]

Μια δύσκολη μέρα για την Τριφυλία είναι η σημερινή καθώς πι αγρόες τις περιοχής μετρούν τις πληγές τους. Με το φως της ημέρας διαπιστώθηκαν οι ζημιές που έχουν υποστεί καλλιέργειες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Μιλώντας αποκλειστικά.....

στο Filiatra News ο Διεύθυνσής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και κτηνιατρικής Τριφυίας Αντώνης Παρασκευόπουλος είπε ότι η βροχόπτωση ξεπέρασε τα 150 χιλιοστά βροχής δηλαδή 150τόνους νερού/στρέμμα δημιούργησε πολλά προβλήματα σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες αλλά και υπαίθριες καλλιέργειες.

Σε ότι αφορά την περιοχή των Φιλιατρών Πολλά θερμοκήπια πλημμύρισαν και είναι ανάγκη να καταγραφούν οι ζημιές αυτές διότι οι παραγωγοί χάνουν όλη την καλλιεργητική περίοδο διότι σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να βρουν φυτά να φυτέψουν και αλλού να μην μπορούν να φυτέψουν.

Στην περιοχή των Γαργαλιάνων η ζημιά στην καλλιέργεια είναι στο 100% Περισσότερα από 30-40 στρέμματα θερμοκήπια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Το έδαφος παρασύρθηκε από την δύναμη του νερού ενώ οι πάγιες εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων καταστράφηκαν και η καλλιεργητική περίοδος χάθηκε οριστικά. Οι αγρότες της περιοχής είναι σε απόγνωση.

Στην περιοχή της Τριφυλίας και συγκεκριμένα σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους περισσότερα από 80 στρέμματα θερμοκηπίων έχουν υποστεί ζημιές από την βροχόπτωηση. Σε 30 στρέμματα έχουμε ζημιές στις υποδομές αλλά και στις υπαίθριες καλλιέργειες.

Κάλεσε τους παραγωγούς να απευθυνθούν στον ΕΛΓΑ για την ζημιά στη παραγωγή.
Ενημέρωση για το θέμα έχουν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κ Αλειφέρη. Και θα πρέπει να δούμε ξανά το θέμα των υποδομών και των χειμάρρων και της κατευθυνσεις της ροής των υδάτων.

Ακολούθησε επίσκεψη στα θερμοκήπια του Γιάννη Λυγκουνού στην περιοχή της Δεξαμενής όπου ο άνθρωπος αυτός κάθε χρόνο πνίγεται από τα νερά της βροχής.
Όπως κατήγγειλε στο Filiatra News ότι το πρόβλημα στην περιοχή ξεκινά από ψηλά που τα φερτά υλικά χορτάρια κλπ κλπ βουλώνουν τα κιούγκια που βρίσκονται στις άκρες των δρόμων με αποτέλεσμα να καβαλάει το νερό τον δρόμο και να περνάει στην απέναντι μεριά και να έρχεται όλο στα θερμοκήπια μου.

Κάνοντας αυτοψία διαπιστώθηκε ότι πράγματι πολλά γεφυράκια είναι βουλωμένα και το νερό ιδιαιτέρως όταν είναι πολύ δεν μπορεί να περάσει.

Κατεβαίνοντας από τον δρόμο της Πλάτης προς το ΚΑΦΚΑ η αριστερή πλευρά είχε βουλωμένα γεφυράκια και ακαθάριστες γράνες με αποτέλεσμα το νερό να περνάει τον δρόμο και να πέφτει στην απέναντι πλευρά.
Στο ύψος του ΚΑΦΚΑ υπάρχει ένα τεραστίων διαστάσεων κιούγκι που θα μπορούσε να διώχνει πολύ μεγάλη ποσότητα νερού αλλά είναι μπροστά του ένα τσιμεντένιο εμπόδιο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφήσει πολύ μεγάλη ποσότητα νερού.

Ζητά από τον Δήμο να δώσει μια λύση στο πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο Αγροτικός Σύλλογος και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Αθανασόπουλος είπε ότι εδώ και 15 μέρες που το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα έστειλε έγγραφο στον Δήμο και ζητούσε να καθαριστούν οι γράνες κάτι το οποίο δεν έγινε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.