Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Άρθρο του Σαράντου Κουκούμη, Δημοτικού Σύμβουλου Τριφυλίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας από την αρχή της δημαρχιακής του θητείας έδειξε ποια πολιτική θα ακολουθήσει, ποιών τα συμφέροντα θα υπηρετήσει. Έδειξε δηλαδή την ταύτιση του με την κοινή στρατηγική που ακολουθούν ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου που κυβέρνησαν .....

(ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) ή που κυβερνούν σήμερα (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) που υπηρετούν τους στόχους των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος των μικρομεσαίων και των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι η πολιτική των μνημονίων, των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και των “ad hok” διαδικασιών στη βουλή, που από τη μία χαρίζουν δισεκατομμύρια στις τράπεζες και στο μεγάλο κεφάλαιο και από την άλλη οδηγεί σε δεκάδες χιλιάδες λουκέτα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ξεκληρίζει μικρομεσαίους αγρότες, στέλνει στην ανεργία και την ξενιτιά χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως νέους κι έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση και την απελπισία πάνω από τα 2/3 της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτή την πολιτική ακολουθούν - ως εξαρτήματα της κεντρικής διοίκησης- Περιφέρειες και Δήμοι, που θεωρούν τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ ιερή και απαραβίαστη, και την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου ως πρώτη προτεραιότητα.

Είναι η πολιτική που υλοποιείται με τον «Καλλικράτη» σε Περιφέρειες και Δήμους, που η κεντρική χρηματοδότηση συνεχώς μειώνεται, το μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών είναι «είδος προς εξαφάνιση» και οι δημόσιες δομές και λειτουργίες, κλείνουν ή υπολειτουργούν.

Η Τριφυλία τη βίωσε και τη βιώνει καθημερινά αυτή την υποβάθμιση, όταν από την έναρξη της ισχύος του «Καλλικράτη», έκλεισαν σχολεία, παιδικούς σταθμούς, ΔΟΥ, τράπεζες, κέντρα υγείας και κοινωνικά ιατρεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ και έπεται συνέχεια με αστυνομικά τμήματα, υποθηκοφυλακεία κ.α., με συνέπεια την πρόσθετη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.

Οι Δημοτικές Αρχές, προηγούμενη και σημερινή, ανάλογα με το ποιο κόμμα βρισκόταν στην κυβερνητική εξουσία, προσάρμοζαν και την αντιπολιτευτική τους τακτική. Ενώ δηλαδή επί κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όλα αυτά καλώς γινόταν, στο όνομα της αναδιοργάνωσης του κράτους και των υπηρεσιών του για το συμμάζεμα του «σπάταλου κράτους» και την «καλύτερη εξυπηρέτηση» των πολιτών, τώρα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όλα κακώς γίνονται, δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας (κλείσιμο Α.Τ.) και πρόσθετη ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση (κλείσιμο υποθηκοφυλακείων) στους πολίτες.

Τρανταχτό παράδειγμα για την πλήρη ταύτισή τους με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι η πολιτική τους σχετικά με το ζήτημα των σκουπιδιών. Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκαναν τίποτα και δεν διεκδίκησαν μια ορθά περιβαλλοντικά και οικονομικά λύση που τους προτείναμε, με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση κλπ, χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών ,προετοίμαζαν το έδαφος (καμία ανανέωση απορριματοφόρων, έλλειψη προσωπικού κλπ) για να παραδώσουν τα σκουπίδια στους ιδιώτες. Ήδη έχουν πάρει απόφαση για παράδοση της αποκομιδής και στη συνέχεια την όποια προσωρινή διαχείριση κάνουν θα την παραδώσουν «προίκα» στην ΤΕΡΝΑ του Τατούλη και τον υψηλό λογαριασμό στο λαό.

Άλλο παράδειγμα ο χαρακτηρισμός της “Costa Navarino” ως εποχική και η απαλλαγή της από δημοτικά τέλη. Βούτυρο στο ψωμί τους έβαλαν βέβαια και οι παλινωδίες της κυβέρνησης που για λόγους πολιτικούς - καιροσκοπικούς, άργησε να παραδεχτεί πως το άλλο μίγμα που διατυμπάνιζε καταλήγει στο εξής ένα:Πλήρης ταύτιση και προσαρμογή με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τις επιταγές της Ε.Ε.

Υπ’ αυτή την έννοια μπορεί να γίνει κατανοητός ο εκνευρισμός του κ. Κατσίβελα, οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου, η διαστρέβλωση της ιστορίας και η κατασυκοφάντηση των σοσιαλιστικών χωρών. Γιατί μόνο με τη διαστρέβλωση , την απαξίωση και την κατασυκοφάντηση των σοσιαλιστικών κομμουνιστικών ιδεών που καταφεύγει συχνά πυκνά ο κ. Κατσίβελας όταν δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα που του θέτω, μπορεί να υπερασπιστεί τη «δημοκρατία» του και τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος.

Αλήθεια, είναι δημοκρατία όταν μια χούφτα παράσιτα που κατέχουν τα μέσα παραγωγής απομυζούν το αίμα και τον ιδρώτα του λαού και είναι ολοκληρωτισμός όταν ο λαός αποφασίσει να απαλλαχτεί από αυτά τα παράσιτα, που όταν στενεύουν τα περιθώρια κερδών εντός των χωρών τους, διεξάγουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους - δια των κυβερνήσεων τους βεβαίως - για να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές άλλων κρατών και σκοτώνουν λαούς, ισοπεδώνουν πόλεις και χωριά και δημιουργούν τα εκατομμύρια των προσφύγων;

Γιατί δεν βρήκατε ούτε μία λέξη να πείτε όσες φορές αναφερθήκατε στο προσφυγικό πρόβλημα - για τις αιτίες που το γεννούν; Κι όχι μόνο δε βρήκατε μια λέξη συμπαράστασης κι αλληλεγγύης σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που άλλοι ευθύνονται για τον ξεριζωμό τους που όχι μόνον δεν κατονομάζετε αλλά προσπαθήσατε στο τελευταίο Δ.Σ. να καλλιεργήσετε ρατσιστικά, ξενοφοβικά αισθήματα στο λαό της Τριφυλίας ως απάντηση γιατί δεν θέλετε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο δήμο μας. Μήπως, κ. Δήμαρχε, ο μικροπολιτικός καιροσκοπισμός σάς οδηγεί σε αυτή τη στάση για να χαϊδέψετε τα αυτιά όλων αυτών που χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριο στην ελληνική κοινωνία και μπορεί να βρίσκονται στις παρυφές ή και μέσα στο συνδυασμό σας ;

Όσο για τα δικά μου φιλανθρωπικά αισθήματα, κ. Δήμαρχε, σαφώς και είναι διαφορετικά απο τα δικά σας και αυτών που εκπροσωπείτε. Είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που αποδέχονται ενεργητικά ή παθητικά όλη αυτή τη σαπίλα του συστήματος σας που γεννά πολέμους, φτώχεια και δυστυχία και πετάνε μετά ένα ξεροκόμματο στους δυστυχισμένους που επέζησαν για να μην πεθάνουν και έτσι νομίζουν ότι εκτελούν και το χρέος τους προς το θεό που πιστεύουν. «Ουαί υμίν…»

Εμείς, κ. Δήμαρχε, εκφράζουμε συναισθήματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης και δίνουμε το χέρι μας να βοηθήσουμε σε όποιον το απλώνει για να σηκωθεί και να παλέψει μαζί μας για έναν άλλο κόσμο ειρηνικό και δίκαιο που εσείς απεχθάνεστε

ΥΓ1. Όσο για τα υπόλοιπα υπονοούμενα με βρίσκουν παγερά αδιάφορο γιατί «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται» και σας προκαλώ ό,τι έχετε να τα πείτε δημόσια γιατί διαφορετικά θα θεωρηθείτε κοινός συκοφάντης και λασπολόγος. Εγώ, ότι περιουσιακό στοιχείο διαθέτω - αν εννοούσατε αυτό – το απέκτησα, πέρα από κάποια κληρονομικά, με σκληρή δουλειά εμού και της οικογένειάς μου για 40 σχεδόν χρόνια και ακόμα εργάζομαι και βεβαίως θα γίνουν λαϊκή περιουσία όταν ο λαός κατακτήσει τη δική του εξουσία.

ΥΓ2. Εγώ δεν πείρα καμιά θέση «εξ οφιτσίου» (πχ Περιφερειάρχη Υγειονομικής Περιφέρειας) λόγω οικογενειακής συγγένειας με τον τέως πρωθυπουργό κ. Σαμαρά που αισθανθήκατε την υποχρέωση να τιμήσετε στους Χριστιάνους και χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

ΥΓ3. Εμείς τιμάμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και τα μνημεία του τόπου μας (ακόμα και τις εκκλησίες) και προσπαθούμε να τα προστατέψουμε σε αντίθεση με κάποιους πατριδοκάπηλους, ηθικολόγους και θρησκόληπτους - θεομπαίχτες που τα ξεπουλούν ή τα χρησιμοποιούν για φτηνές πολιτικές φιέστες.

Κυπαρισσία 1/8/2016

ΣΧΟΛΙΟ
κ Κουκούμη αφού τους θέλετε τους λαθρομετανάστες γιατί δεν τους παίρνετε σπίτι σας να τους ταίστετε να τους ποτίσετε να τους κοιμήσετε και γενικλα να τους παράσχετε ότα ανάγκη έχουν??
Εσείς ε΄σθτε αριστερός ....
Είστε ανθρωπιστής....
Δώστε εσείς ο αριστερός Ανθρωπιστής τοκαλό παράδειγμα.
ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. οχι να τους φορτώνετε στι πλάτες του κόσμου για να το παίζετε ανθρωπιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.