Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Φωτιά στο παλιό κτίριο του ANT1 - Δεν εκπέμπει το κανάλι

ΑΝΤ1: Κάνουμε προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης - Μετά από βραχυκύκλωμα σε εγκατάσταση της ΔΕΗ στο υπόγειο υπάρχει απώλεια σήματος του σταθμού, λόγω της διακοπής στην παροχή ρεύματος

Φωτιά στο παλιό .....

κτίριο του ΑΝΤ1, στην οδό Κηφισίας, στο Agora Center ξέσπασε πριν από λίγη ώρα, ενώ το κανάλι του Αμαρουσίου δεν εκπέμπει σήμα. Όπως έχει γινει γνωστό έως τώρα, όλα ξεκίνησαν μετά από βραχυκύκλωμα σε εγκατάσταση της ΔΕΗ στο υπόγειο του κτιρίου και μέσα σε λίγα λεπτά πυκνοί καπνοί έπνιξαν τις εγκαταστάσεις του σταθμού. Το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα για λόγους ασφαλείας, ενώ η ΔΕΗ προχώρησε σε άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης για να περιορίσει τη ζημιά.

Ωστόσο, εξαιτίας του βραχυκυκλώματος ο τηλεοπτικός σταθμός «έχασε» το σήμα εκπομπής του, που έως αυτή την ώρα δεν έχει επανέλθει και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί.

Στο σημείο έχουν καταφτάσει δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες. Οι καπνοί διακρίνονται σε μεγάλη απόσταση, ενώ έχει προκληθεί ανησυχία στην περιοχή, η οποία είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρισκόταν αποθηκευμένος εξοπλισμός της ΔΕΗ, συνεργεία της οποίας έχουν επιληφθεί, παρουσία της πυροσβεστικής. Οι άνδρες της τελευταίας έχουν εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να επέμβουν αν τους ζητηθεί, αλλά τον πρώτο λόγο έχουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ.

Όπως έγινε γνωστό από τους ανθρώπους της ΔΕΗ, υπήρξε ένα μεγάλο βραχυκύκλωμα, με συνέπεια να κοπεί το σήμα και να προκληθεί ο έντονος καπνός από τις εγκαταστάσεις. Το συνεργείο της Ηλεκτρικής Εταιρείας ελέγχει την κατάσταση, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για λόγους ασφαλείας.

Ο ΑΝΤ1 εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, διευκρινίζοντας τα γεγονότα:

«Ένα βραχυκύκλωμα μικρής έκτασης στις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1 είχε σαν αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης και κατά συνέπεια τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος του σταθμού. Γίνονται εντατικές προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης για την επαναφορά του σήματος του σταθμού. Η σχετική καθυστέρηση στην επίλυση του τεχνικού προβλήματος οφείλεται στις απαραίτητες ενέργειες των υπηρεσιών της ΔΕΗ και της πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.