Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Φιλιατρά: Το παλιό Λύκειο αργοπεθαίνει και εκπέμπει SOS

Μάρτυρες στον αργό θάνατο που βρίσκεται το παλιό Λύκειο Φιλιατρών γίναμε προχθές το απόγευμα όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Φιλιατρών από την μείζονα αντιπολίτευση Γιώργος Ασημακόπουλος μας κάλεσε για αυτοψία στο εσωτερικό του Παλιού Λυκείου.

Η αυτοψία που κάναμε .....

στον χώρο μαζί με τον κ. Ασημακόπουλο και η εικόνα που συναντήσαμε, ήταν επιεικώς απαράδεκτη και άκρως απογοητευτική για ένα χώρο που στο παρελθόν φοίτησαν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά.
Χιλιάδες Φιλιατρινόπουλα που μέσα από αυτό το κτήριο με την προσωπική τους μελέτη στα μαθήματα τους έγιναν επιστήμονες και σημαντικές προσωπικότητες.
Σκουπίδια, τζάμια σπασμένα, το κυλικείο που όλοι μας επισκεπτόμασταν στα διαλείμματα βανδαλισμένο, παράθυρα πεσμένα κάτω σοβάδες στις πόρτες σπασμένοι και σε μερικά σημεία και αφοδεύσεις.

Στον εξωτερικό χώρο και κυρίως στην πίσω πλευρά σκουπίδια διάσπαρτα, και κυρίως.... ΤΖΑΜΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ διασκορπισμένα.
Και το κερασάκι στην Τούρτα? Λίγα μέτρα πιο πέρα κάνουν καθημερινά προπόνηση σε αυτό -το ο θεός να το κάνει γήπεδο Μπάσκετ που είναι στο υπόστεγο- η ομάδα μπάσκετ της Εράνης και οι ακαδημίες μπάσκετ που αποτελούνται από μικρά παιδιά.
Εδώ να σημειώσουμε ότι στο παλιό Λύκειο Φιλιατρών ήταν να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση και τελικά για άγνωστο λόγο έμεινε εκτός προγράμματος.

Ενα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο παραδομένο στην τύχη του να αργοπεθαίνει......

ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???

Η εικόνα αδιάψευστος μάρτυρας των παραπάνω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.