Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

«Lake Effect» - Κεφαλονιά: 56 τόνοι νερού ανά στρέμμα!

ΣΕ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ» ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ – ΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλάζι χτυπούν τις τελευταίες ώρες τα νησιά του Ιονίου Πελάγους και ολόκληρη τη δυτική Πελοπόννησο, με το φαινόμενο «Lake Effect» να βρίσκεται πλέον σε πλήρη ισχύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες .....

από το Kefaloniapress.gr, η Κεφαλονιά βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, καθώς ήδη από το μεσημέρι εκδηλώνονται συνεχώς βροχές και καταιγίδες ενώ υπάρχει και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, εξαιτίας των κεραυνών.

Δείτε παρακάτω τον χάρτη με την πυκνότητα της βροχόπτωσης από το σύστημα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»



Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τις 16:30 ο Μετεωρολογικός Σταθμός στις Φαρακλάτες Κεφαλληνίας κατέγραψε συνολικά 56 χιλιοστά βροχής, μέτρηση που αντιστοιχεί σε 56 τόνους νερού ανά στρέμμα! Αυτή είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη βροχόπτωση που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα στο σύνολο της χώρας.

Δείτε πιο κάτω τη μέτρηση των βροχοπτώσεων σε Ιόνιο και Πελοπόννησο



«Κόκκινος συναγερμός» και στην Ηλεία
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες από το patrisnews.gr, σε εξέλιξη βρίσκεται σχεδόν στο σύνολο της Ηλείας το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας από τα δυτικά. Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώνονται μέχρι και αυτή την ώρα στις περισσότερες περιοχές του νομού.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα απο την κακοκαιρία. Ο μηχανισμός της Περιφέρειας και των Δήμων βρίσκονται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Οι καταιγίδες έρχονται και στην Πάτρα, όπου από το πρωί επικρατεί συννεφιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.