Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Νερά θάλασσας, hot spot, αγροτική οδοποιία, Γαργαλιάνοι – Ρωμανού στο Δ.Σ.Τριφυλίας

Πολλά και σημαντικά θέματα της Τριφυλίας τέθηκαν, προ ημερήσιας διάταξης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας ενημέρωσε το Σώμα για τις δειγματοληψίες, τους ελέγχους και τα .....

αποτελέσματα των μετρήσεων στη θάλασσα της Τριφυλίας. Μέχρι στιγμής στο Δήμο έχουν σταλεί τα αποτελέσματα, όπως είπε, από την Ελαία μέχρι το Στόμιο και από αυτά αποδεικνύεται ότι τα νερά κολύμβησης είναι πεντακάθαρα και έχουν μηδενικό φορτίο ρύπων, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για τις παραλίες του Λαγκούβαρδου και της Χρυσής Ακτής – Μάτι.

Ο ίδιος τόνισε πως έπειτα και από αυτά εκείνοι που κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή εδώ και χρόνια λένε και καταγγέλλουν για τα νερά της Τριφυλίας, πρέπει να σταματήσουν να κάνουν αντιπολίτευση και ζημιά στον τόπο, ενώ ανέφερε ότι επειδή γίνονταν καταγγελίες για μολυσμένα νερά στην Κυπαρισσία, τους είπαν από την ΕΕΠΦ πως δεν πήρε φέτος Γαλάζια Σημαία η Κυπαρισσία.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, επισήμανε ότι η παράταξή του έθεσε και ανέδειξε το θέμα της Γαλάζιας Σημαίας, όχι επειδή τα νερά δεν είναι καθαρά, αλλά επειδή ευθύνεται η Δημοτική Αρχή που φέτος, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, δε βραβεύτηκε ο Δήμος για τον Αϊ-Λαγούδη, τονίζοντας πως πρέπει να εξασφαλίζουν τα κριτήρια για να παίρνει ο Δήμος Γαλάζια Σημαία για τις παραλίες του.

Ο, δε, επικεφαλής της ΡΑΚΙ, Νώντας Βουδούρης, επισήμανε πως δεν μπορεί να σταθεί ο ισχυρισμός ότι δεν πήρε Γαλάζια Σημαία φέτος η Κυπαρισσία επειδή έγιναν καταγγελίες, καθώς έπαιρνε Γαλάζια Σημαία προηγούμενα χρόνια που δεν ήταν και τόσο καθαρά τα νερά. Φέτος αποδεικνύεται πως τα νερά είναι καθαρά, άρα δεν ήταν ο λόγος τα νερά.

Ο κ. Ανδρινόπουλος έθεσε το πρόβλημα πρόσβασης στις ιδιοκτησίες στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, λέγοντας ότι ναι μεν είναι θέμα της Περιφέρειας, αλλά ο Δήμος πρέπει να προτείνει λύσεις και να πιέσει, με το δήμαρχο να σημειώνει ότι τόσα χρόνια κανένας δεν είχε πει τίποτα για τις προσβάσεις και ότι ο Δήμος, με τον Αγροτικό Σύλλογο και τους ιδιοκτήτες και την Περιφέρεια, θα έχουν συνεργασία για επίλυση του θέματος που ανέκυψε λίγο πριν ολοκληρωθεί το έργο.
Ο κ. Κατσίβελας επανέλαβε την κάθετη αντίθεσή του στην εγκατάσταση προσφύγων στην Τριφυλία, αναφέροντας πως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις αυτές.

Ο κ. Ανδρινόπουλος ρώτησε για την αγροτική οδοποιία και αν υπάρχει και ποιος είναι ο σχεδιασμός, με τον κ. Κατσίβελα να απαντά ότι πέρυσι έγινε το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας και ότι παραλείψεις δεκαετίας δεν μπορούν να καλυφθούν σε ένα χρόνο, προσθέτοντας πως υπάρχει σχεδιασμός, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.