Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Η Αντωνία Μπούζα για τις αναφορές στις αυξήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους του ΥΠ.ΠΟ. κ.Μπαλτά

Αλγεινή εντύπωση μου προξένησε η αφωνία της κ.Κοζομπόλη, βουλευτού του Νομού Μεσσηνίας στις παραπλανητικές θέσεις του Υπουργού κ.Μπαλτά κατά τη συζήτηση στο Δημαρχείο της Καλαμάτας για τις αυξήσεις εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους και στην προσπάθειά του, να το υποβαθμίσει ως γεγονός.

Έπρεπε να γνωρίζει η κυρία βουλευτής, που την τίμησε η Μεσσηνία, ότι στα εκδοτήρια των εισιτηρίων κυρίως στον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Μεσσήνη, έχουν.....

δημιουργηθεί έκρυθμες καταστάσεις κι έχουν υπάρξει ακυρώσεις λόγω της αύξησης του εισιτηρίου .

Αντί να δεχόμαστε απαθείς την εξοντωτική απόφαση, εισπρακτικού χαρακτήρα στον πολιτισμό, που ως φαίνεται θα δημιουργήσει δυσκολίες στην επισκεψιμότητα των μνημείων μας, θα έπρεπε να ζητηθεί η λήψη πρωτοβουλιών ανάδειξης ακόμη περισσότερο των μοναδικών μας μνημείων πολιτιστικής μας κληρονομιάς και φυσικά η μείωση της τιμής εισόδου.

Η ατυχής σύνδεση με την Ακρόπολη και τις αυξήσεις των εισιτηρίων σ΄αυτήν, αναδεικνύει την προχειρότητα σχεδιασμού και πολιτικής εφαρμογής της Κυβέρνησης στον τομέα του πολιτισμού, καθόσον η Ακρόπολη είναι ένα παγκόσμιο μνημείο με διεθνή αίγλη και έχει καταταγεί στα σύγχρονα θαύματα πολιτισμού.

Εμείς στη Μεσσηνία καίτοι τα αρχαιολογικά μνημεία το αξίζουν, έχουμε ακόμη δρόμο για την παγκόσμια αναγνώριση, οπότε μέχρι τότε πρέπει να μη δημιουργούμε προσκόμματα στην επισκεψιμότητα, με υπέρογκες αυξήσεις.-

Μπούζα – Κωνσταντέλου Αντωνία
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.