Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

ΒΟΜΒΑ! ΛΟΥΚΕΤΟ για ένα μήνα στα καταστήματα που φοροδιαφεύγουν – ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ

Λουκέτο έως και ένα μήνα θα μπαίνει στα καταστήματα που φοροδιαφεύγουν συστηματικά, όπως προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλής στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Όπως είπε ο κ. Πιτσιλής, ....

μέσα στις επόμενες μέρες θα εκδοθεί αναλυτική εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες με στόχο τη φορολογική συμμόρφωση των παραβατών και όχι το κλείσιμο των καταστημάτων.

Γι’ αυτό άλλωστε θα δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία τις επιχειρήσεις και στα καταστήματα που εντοπίζονται να έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις, ενώ προειδοποίησε ότι το μέτρο θα εφαρμόζεται και σε περίπτωση που εμποδίζονται οι έλεγχοι από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Επίσης ο κ. Πιτσιλής ξεκαθάρισε πως η μείωση των προστίμων για τη μη έκδοση αποδείξεων δε σημαίνει ότι οι υπόχρεοι απαλλάσσονται από την αξιολόγηση της συμπεριφοράς τους από τις φορολογικές αρχές.

«Τον Οκτώβριο μειώθηκαν δραστικά τα πρόστιμα. Ο κατά σύστημα παραβάτης δεν πτοείται από τα πρόστιμα. Όταν ο ελεγκτής μπαίνει σε μια καφετέρια και βλέπει είσπραξη 1.000 ευρώ δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης της καφετέριας να δηλώνει μόλις 200 ευρώ. Θα πραγματοποιηθεί τακτικός έλεγχος που θα περιλαμβάνει μέχρι και άνοιγμα λογαριασμών. Επίσης θα έχουμε ανάκληση λειτουργίας σε περίπτωση παρεμπόδισης ελέγχου. Με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσουμε τον υγιή ανταγωνισμό και θα προστατεύσουμε τον επιχειρηματία που “ιδρώνει” για να πληρώνει… Ωστόσο θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στους παραβάτες επιχειρηματίες ώστε να συμμορφωθούν» , είπε.

Οι επιχειρηματίες με αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας θα επιλέγονται για φορολογικό έλεγχο και θα τους επιβάλλεται η ποινή του λουκέτου στην περίπτωση που δεν συμμορφώνονται, ενώ οι έλεγχοι αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, από τις τουριστικές περιοχές.

Ο κ. Πιτσιλής είχε συνάντηση και με εκπροσώπους των φορέων της αγοράς, ξεκαθαρίζοντάς τους ότι στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να επανεξετασθεί η νομοθεσία που αφορά στο ύψος των προστίμων για τη μη έκδοση αποδείξεων, ενώ ζήτησε από κάθε φορέα συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.