Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Κι όμως, δεν είναι έτσι, κε Κωνσταντινέα

Εξοργισμένη είναι η Τριφυλία – και με το δίκιο της, θα συμπληρώναμε εμείς – αλλά και άλλοι πολίτες της Μεσσηνίας με τις τελευταίες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, για την Αστυνομία και την κατάργηση τμημάτων στην ύπαιθρο, όπως και της Δίωξης Ναρκωτικών.

Σε παρέα, προχθές ....

το βράδυ, συνδαιτυμόνας δεν μπορούσε να «χωνέψει» ότι άκουσε το βουλευτή να μιλά για αστυνομικά τμήματα που λειτουργούν «τύποις». Αναρωτήθηκε, πώς είναι δυνατόν ένας βουλευτής και μάλιστα του Νομού Μεσσηνίας, να μιλά για «τύποις» λειτουργία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όταν οι ουσίες αυτές είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο νομό και μετά, μάλιστα, το έργο που έχει παρουσιάσει όλο αυτό τον καιρό η συγκεκριμένη υπηρεσία. Όταν η δράση της είναι τεράστια, παρά το μειωμένο της προσωπικό.

Πώς είναι δυνατόν σε μια περιοχή όπως τα Φιλιατρά, όπου οι μετανάστες το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου κοντεύουν να είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους λόγω των αγροτικών εργασιών, να λες ότι δε χρειάζεται να υπάρχει αστυνομικό τμήμα; Και οι κάτοικοι της περιοχής; Οι ηλικιωμένοι; Για ποιο λόγο θα πρέπει να διανύουν χιλιόμετρα για να βρουν Αστυνομία;

Όταν η ύπαιθρος, με αφορμή και την εντεινόμενη κρίση, στενάζει από μικρή αλλά και σοβαρή εγκληματικότητα, πώς μπορείς να λες ότι η παρουσία ενός αστυνομικού τμήματος είναι τυπική;
Οι βουλευτές του νομού θα έπρεπε να μάχονται για την ενίσχυση της Μεσσηνίας και τη βελτίωση των παροχών προς τον πολίτη. Γι’ αυτό εκλέχθηκαν. Όχι για να ικανοποιούν τις επιταγές του όποιου πολιτικού τους κόμματος.

Θα μου πείτε, ποιος βουλευτής το έκανε στο παρελθόν και έβαλε το συμφέρον της περιοχής του πάνω από το κόμμα και τον εαυτό του; Δίκιο έχετε. Κανείς!
Δεν είναι καιρός, όμως, να αρχίσουμε εμείς οι πολίτες να κοιτάμε το δικό μας συμφέρον και όχι το δικό τους;

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.