Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Να χορέψουμε «Βαλς» ή… «χασάπικο»;

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ωραία μας τα είπε ο Γάλλος Πρωθυπουργός κ Βαλς ο οποίος παρότρυνε συμπατριώτες του και άλλους να ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ στην Ελλάδα!!!
Η Γαλλική Διπλωματία ....

μπορεί να μην έχει πλέον ούτε την αίγλη ούτε την ισχύ που κάποτε απολάμβανε στο διεθνές στερέωμα και η Γαλλική οικονομία να φαίνεται λίγο αδύναμη καθώς ταλαιπωρείται από τις απεργίες για τα εργατικά αλλά δεν παύει να είναι η 3η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Γερμανία και το Βρετανία και 6η μεγαλύτερη οικονομία στον Κόσμο.

Σε ότι αφορά όμως την Πατρίδα μας και τη Γαλλία οι εμπορικές μας συναλλαγές είναι μονίμως στο «μείον» για εμάς, στο «συν» για τους Γάλλους.
Σχεδόν κάθε χρόνο εμείς εισάγουμε από τη Γαλλία προϊόντα που μας κοστίζουν γύρω στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά οι Γάλλοι προτιμούν ελληνικά προϊόντα που κοστίζουν μόνο μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

http://www.enterprisegreece.gov.gr/en/greece-today/why-greece/trade

Έγραψα τις προάλλες «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία;» εδώ στο φιλικό μου blog…
Σήμερα μετά την επίσκεψη του κ Βαλς και «τα καλά του λόγια και τις.. προτροπές» για επενδύσεις στην μαραμένη Οικονομία μας εγώ θα του έλεγα
«κ. Βαλς, άσε τα καλά λόγια και ΑΓΟΡΑΣΕ και μερικά δικά μας προϊόντα έτσι ώστε κάποια στιγμή να ισοφαρίσουμε στο ισοζύγιο ανταλλαγών που μονίμως βαραίνει τις δικές μας – άδειες πιά – τσέπες!!!»

Θα του έλεγα εάν ήμουν Πρωθυπουργός Ελλάδος, αλλά δεν είμαι…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.