Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ: ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ – ΡΩΜΑΝΟΣ

Τον πολύπαθο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανός επισκέφθηκε εχθές ο ΠεριφερειακόςΣύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς μαζί με εκπροσώπους του Αγροτικού ΣυλλόγουΓαργαλιάνων και ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες της περιοχής, όπου επισημάνθηκαν τα σημεία που πρέπει να γίνουν οι .......

απαραίτητες παρεμβάσεις , ώστε να εξασφαλισθούνοι προσβάσεις στις ιδιοκτησίες τους.

Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι το έργο αυτό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής,όμως πράγματι έχει ταλαιπωρήσει την τοπική κοινωνία. Επισημαίνεται όμως ότι τοσυγκεκριμένο έργο έχει δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο του 2006 και για μία 10ετία έχειιδιαίτερα δυσκολέψει τόσο τις αγροτικές δραστηριότητες όσο και την καθημερινότητατων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Υπενθύμισε ότι το έργο είχε ενταχθεί στο ΓΚ.Π.Σ. 2000-2006, η αδράνεια όμως των υπευθύνων και άλλες αστοχίες τοκατέστησαν «γεφύρι της Άρτας» .

Με την ένταξή του ως «έργο γέφυρα» στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και αφού ξεπεράστηκαντα εμπόδια των απαλλοτριώσεων και αποζημιώθηκαν έστω και καθυστερημένα οιιδιοκτήτες βρισκόμαστε πλέον κοντά στην ολοκλήρωση του έργου.Θεωρώ όμως απαραίτητο με την ολοκλήρωση του έργου να έχουν εξασφαλιστεί οιπροσβάσεις των ιδιοκτητών στις περιουσίες τους. Ανεξάρτητα λοιπόν από το ενδεχόμενες αστοχίες ή αβλεψίες της μελέτης , πρέπει τοέργο να παραδοθεί με τους αναγκαίους παράδρομους, την αποκατάσταση τωναγροτικών δρόμων καθώς και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.Ο σημαντικός αυτός δρόμος, για να είναι χρήσιμος πρέπει αφ΄ενός μεν να παρέχειτην μέγιστη δυνατή ασφάλεια και να διευκολύνει την επισκεψιμότητα της περιοχής,αφ΄ετέρου δε να βελτιώνει τις συνθήκες άσκησης της γεωργικής δραστηριότητας.

Για όλους αυτούς τους λόγους έθεσα το θέμα στη συνεδρίαση του ΠεριφερειακούΣυμβουλίου στις 30-5-2016 και η βούληση της Περιφερειακής Αρχής εκφράστηκεθετικά. Απαιτείται συνεπώς συνεργασία του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων , του ΔήμουΤριφυλίας και της Περιφέρειας ώστε με την ολοκλήρωση του έργου , να έχουνεπιλυθεί τα προβλήματα που έχουν επισημανθεί από τους ιδιοκτήτες γης και έχουνκαταγραφεί από τους μηχανικούς.

Μόνο έτσι ο δρόμος αυτός θα καταστεί ένα πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο που θαστηρίξει τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό και θα τονώσει την τοπική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.