Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Αλλαγές στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και στα πρόστιμα

Νέο σχέδιο νόμου ετοιμάζει η κυβέρνηση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Το σχέδιο νόμου που επεξεργάζονται οι κυβερνώντες έχει δύο βασικά κριτήρια για ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες:

Η λογική των νέων ....

προστίμων δεν θα είναι οριζόντια αλλά θα λαμβάνει υπόψη το είδος της παρανομίας αλλά και της επιπτώσεις της στο περιβάλλον.
Θα υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια καθώς θα λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα ενώ όσοι είναι άνεργοι ή έχουν εισόδημα στο όρια της φτώχειας θα έχουν μικρότερο πρόστιμο.

Το πρόστιμο θα είναι μικρότερο και στην περίπτωση που το αυθαίρετο ακίνητο είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που περιλαμβάνεται στο Ε9 του φορολογούμενου.
Πάντως από τη νέα ρύθμιση αποκλείονται όσα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά τις 28 Ιουλίου του 2011. Αυτά τα ακίνητα θα παραμείνουν στην κατηγορία κατεδαφιστέα. Για να τα κρατήσουν οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να πληρώνουν τεράστια πρόστιμα για τη διατήρησή τους κάθε χρόνο. Από το 5% της αξίας τους που είναι το πρόστιμο διατήρησης και πληρώνεται κάθε χρόνο, εξετάζεται να εκτιναχθεί ακόμη και στο 50%.

Δεν νομιμοποιούνται και με τον νέο νόμο που ετοιμάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο οποίος αναμένεται να φτάσει το Σεπτέμβριο στη Βουλή και όσα αυθαίρετα κατασκευάστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011.

Αλλαγές έρχονται στις μισθώσεις, στις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος από μηχανικούς.

Ο έλεγχος από μηχανικούς που τώρα είναι υποχρεωτικός στις αγοραπωλησίες και τις γονικές παροχές εξετάζεται να επεκταθεί στις μισθώσεις, τις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.