Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Δημήτρης Σαρματζής: Απαράδεκτη απο όλους τους Φιλιατρινούς η φιλοξενία προσφύγων στο Λιμενάρι [ Video ]

Την έντονη αντίδραση του στο ενδεχόμενο μεταφοράς προσφύγων στα Φιλιατρά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λιμεναριού εξέφρασε χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης, Δημήτρης Σαρματζής λέγοντας ότι αυτή είναι μια απαράδεκτη ενέργεια από .όλους τους Φιλιατρινούς.

Το Λιμενάρι τόνισε είναι ότι και για την Κυπαρισσία ο Αη Λαγούδης. Είναι ....

το επίνειο των Φιλιατρών επεσήμανε.
Αναφέρθηκε στα στατιστικά της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας λέγοντας ότι στην Δ.Ε. Φιλιατρών υπάρχουν 7.514 κάτοικοι Έλληνες και 2637 αλλοδαποί που αποτελούν το 35,1% του πληθυσμού.

Η απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε ότι ο Δήμος έχει ερωτηθεί εάν έχει τις δυνατότητες για να φιλοξενήσει σε σχολεία ή αθλητικές εγκαταστάσεις πρόσφυγες, και η απάντηση που έδωσε ο Δήμος ήταν αρνητική αφού δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

Για δημοσιεύματα που αναφέρουν δυο επιχειρήσεις της Τριφυλίας που έκαναν αίτηση στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για να ενταχθούν στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων ο Δήμαρχος είε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Υπάρχει ΄μόνο μια διαρροή εγγράφου διευκρίνισε.
Και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι πλήρως αντίθετος στο να γίνει ο Δήμος Τριφυλίας χώρος φιλοξενίας προσφύγων».

Στο ίδιο θέμα στάθηκε και ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι μείζον θέμα και επιβάλλεται να υπάρχει ένα δεύτερο σχέδιο.
Τόνισε ότι δεν κινδυνολογεί όταν αναφέρεται στους πολλούς εργάτες γης που υπάρχουν στα Φιλιατρά που είναι το κέντρο του Δήμου και επεσήμανε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα σε λίγο θα θέλουμε διαβατήριο για να περάσουμε.
Και το επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι είναι πολλοί οι μεθυσμένοι μετανάστες που κυκλοφορούν ασύστολα καθώς και άλλων με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως υπήρξαν δύο κρούσματα φυματίωσης στο φαρμακείο του.

Δείτε το σχετικό Video



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.