Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Νέος εκλογικός νόμος: «Σπάνε» οι περιφέρειες μειώνονται οι έδρες

Ριζικές ανατροπές στον εκλογικό νόμο, θα φέρει το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε συνέντευξη του ....

στον alpha989, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα προβλέπει μείωση των εδρών στη Β’ Αθηνών από 44 σε 10. «Εκ των ουκ άνευ ότι θα “σπάσουν” οι περιφέρειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κουρουμπλής.

«Με το σημερινό σύστημα νοθεύεται η ίδια η Δημοκρατία κι ευνοούνται συγκεκριμένα πρόσωπα και κόμματα», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών προαναγγέλλοντας έτσι διασφαλισμένες προκριματικές διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων των κομμάτων.

«Από κάθε άποψη θα λειτουργήσει η Δημοκρατία στον τόπο. Μεγάλο μέρος της παθογένειας του πολιτικού συστήματος είναι η έλλειψη εσωκομματικής Δημοκρατίας. Η επιλογή υποψηφίων θα είναι μέσα από διασφαλισμένη διαδικασία προκριματικών εκλογών. Θα φέρει αλλαγή στα ήθη στα κόμματα και θα περιορίσει την ηγεμονία του εκάστοτε ηγέτη. Θα έρθουν αλλαγές από τις οποίες θα δυσκολευτούν τα κόμματα. Η προσπάθεια αυτή θα στοχεύσει στο 40% των νέων ανθρώπων που αποστρέφονται την πολιτική και δεν τους αγγίζει», επεσήμανε.

«Είμαι της βασικής αρχής, ότι πρέπει να ψηφίζεται ο εκλογικός νόμος πρώιμα, μακριά από την περίοδο των εκλογών, για να είναι πειστικό το επιχείρημα απέναντι στην αντιπολίτευση. Αν γίνει παραμονές εκλογών, δεν είναι εύκολο να πείσεις κανέναν για τις διαθέσεις σου. Οι θεσμοί της Δημοκρατίας, τα κόμματα, πρέπει να είναι οι συντελεστές», υπογράμμισε ο κ.Κουρουμπλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.