Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

Φιλιατρά: 10 χρόνια συμπλήρωσαν φέτος τα Λελώνεια [ Φωτό + video ]

10 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την επανέναρξη του εορτασμού των Λελωνείων στα Φιλιατρα μετά από απόφαση του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγίου Ιωάννη και διεξάγονται κάθε χρόνο ανήμερα του Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στο παλιό 4ο Δημοτικό σχολείο.

Τα Λελώνεια είναι ......

Ιππικοί αγώνες στην μνήμη ενός παλικαριού από τα Φιλιατρά του Παναάγου Λελώνη που διοργανώνουν ο Αθλητικός Ιππικός Όμιλος Τριφυλίας «Η Αίθη» με το Δήμο Τριφυλίας.
Η μέρα ξεκίνησε με την θεία Λειτουργία ενω αμέσως μετά την Θεία λειτουργία οι Ιππείς παρέλαβαν και ξεκίνησαν να περιφέρουν την Ελληνική Σημαία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επέστρεψαν στον Άγιο Γεώργιο. Αμέσως μετά όλοι οι ιππείς, πήραν αναμνηστικά μετάλλια για την συμμετοχή τους τόσο στις Ιπποδρομίες όσο και με την συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενω απονεμήθηκαν και αναμνηστικά κύπελλα.

Στους εορτασμούς παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου, η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Χαράλαμπος Καναλουπίτης, και ο Τοπικός Σύμβουλος Γιώργος Κωτσάκης.
Για την ιστορία των Λελωνείων μίλησε ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών Γιάννης Σάκουλας ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό με τον Πανάγο Λελώνη.

Όσο για την ιστορία που έχει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου πρίν 4 χρόνια είχαμε κάνει ένα Video στο οποίο ο Πατήρ Διονύσιος είχε αναφερθεί λεπτομερώς στο θέμα. Δείτε το εδώΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.