Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΤΙΚΟΥΣ & ΟΠΤΟΜΕΤΡΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ «ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ» ΤΗ ΜΥΩΠΙΑ

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών & Οπτομετρών(ΠΕΟΟ), εξακολουθούν να διαφημίζονται κυρίως στο διαδίκτυο και στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διάφορα προϊόντα.....

τα οποία δήθεν επιτυγχάνουν μείωση της μυωπίας, καθώς και λύση σε διάφορα προβλήματα όρασης.

Η ΠΕΟΟ επισημαίνει πως η συνεχιζόμενη αυτή περίεργη υποσχεσιολογία από αμφίβολης ποιότητας ιστοσελίδες του εξωτερικού, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την οφθαλμική υγεία, τη στιγμή που τα προϊόντα αυτά διακινούνται χωρίς εμφανή στοιχεία πιστοποίησης και ελέγχου από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές οφείλουν να είναι επιφυλακτικοί και προσεκτικοί σε τέτοιου είδους «υποσχέσεις» που σχετίζονται με την πολύτιμη υγεία των ματιών τους και να γνωρίζουν ότι οι μόνοι ειδικοί γι’ αυτόν τον σκοπό είναι ο οφθαλμίατρος και ο οπτικός – οπτομέτρης, τις συμβουλές των οποίων είναι σημαντικό να ακολουθούν και να εμπιστεύονται.

Κάθε άλλη εμπορική πρωτοβουλία που διαφημίζει προϊόντα ως πανάκεια για «θεραπεία» ασθενειών των ματιών θα πρέπει να ελέγχεται, να αξιολογείται και να αποδεικνύεται με επιστημονικά τεκμηρωμένο τρόπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.