Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ξεκίνησαν από σήμερα οιεξετάσεις αδειών οδήγησης

« Η άνω των 40 ημερών διακοπή της διενέργειας των εξετάσεων για άδεια οδήγησης λόγω της πανελλαδικής αποχής (από τις 7 Μαρτίου) των εξεταστών, για λόγους που δεν ευθύνεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκάλεσε σειρά αλυσιδωτών συνεπειών.
Οι συνέπειες αυτές .....

πλήττουν το δημόσιο συμφέρον και διαταράσσουν την οικονομική ζωή των συμπολιτών μας, τόσο από φορείς όσο και από μεμονωμένους πολίτες – υποψήφιους οδηγούς, που διαπιστώνουν ότι αναιρείται το δικαίωμά τους να λάβουν άδεια οδήγησης.

Το ζήτημα προέκυψε μετά από την οριζόντια κατάργηση με το ν.4354/2015 της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των υπαλλήλων των Περιφερειών στη διαδικασία οργάνωσης, διεξαγωγής, υποστήριξης, ελέγχου και εποπτείας των εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, καθώς και των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών, χωρίς ωστόσο να προβλεφθεί μια νέα διαδικασία εξέτασης. Παρά τις επίμονες προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν έγινε δυνατή η εξεύρεση λύσης.
Κατόπιν αυτού η Περιφέρεια Πελοποννήσου με αίσθηση ευθύνης απέναντι στο σύνολο ανέλαβε πρωτοβουλία για την άμεση επανέναρξη της διαδικασίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, έστω και με προσωρινό χαρακτήρα.

Έτσι, στη Μεσσηνία οι εξετάσεις δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών (πρακτικές εξετάσεις) ξεκίνησαν και διεξήχθησαν ομαλά την 25/4/2016, εντός του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων κατά τις μεσημεριανές ώρες. Για την σταδιακή κάλυψη των αναγκών πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών, οι εξετάσεις στην Μεσσηνία θα διενεργούνται τρεις ημέρες την εβδομάδα, ήτοι Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη.

Η διευθέτηση αυτή για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, δεν άρει σε καμία περίπτωση την υποχρέωση του Υπουργείου για τις ακόλουθες ενέργειες :
α) την εξεύρεση οριστικής λύσης στη διαδικασία εξέτασης των υποψήφιων οδηγών,
β) την εξεύρεση, τουλάχιστον προσωρινής λύσης, για τις Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές εξέτασης οδηγών κυρίως ευπαθών ομάδων ( όπου εκκρεμούν δεκάδες αιτήσεις για εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.