Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων από 5 Μαϊου

Σε κατάληψη προχωρούν την Πέμπτη 5 Μαϊου 2016 στους Χ.Υ.Τ.Α., τα Δημοτικά Γκαράζ, τα Δημαρχεία και όλα τα Δημοτικά κτίρια το σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους, εκφράζοντας την αντίθεση τους, στο νέο αντι – ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί τους ......

συλλόγους εργαζομένων να πάρουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες, ώστε να προσδιοριστεί σε ποια κτίρια θα γίνει κατάληψη. Επίσης καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 48ώρη απεργία που θα κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ σημειώνει:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. κατέθεσε και συζητά στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που υλοποιεί μία ακόμη μνημονιακή δέσμευση απέναντι στους δανειστές-δυνάστες με στόχο την εξοικονόμηση 1,8 δις ευρώ από την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Το Νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή Συντάξεων, Κύριων και Επικουρικών, μεγάλη μείωση του Εφάπαξ, επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται!!!

Μέτρα που έρχονται να προστεθούν στον οικονομική εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας και που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν ταυτόχρονα με τα νέα φορολογικά βάρη ύψους 5,4 δις ευρώ σε μείωση της κατανάλωσης, σε νέα λουκέτα στην αγορά, περισσότερη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, οι Σύλλογοι-Μέλη της εντείνουν την προσπάθεια ενημέρωσης με κάθε πρόσφορο μέσο (Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, κ.λπ.) των εργαζομένων για τις επιπτώσεις του Νομοσχεδίου με σκοπό την μαζική συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Δράσης της Ομοσπονδίας κατά της μνημονιακής πολιτικής.

Συγκεκριμένα:
1. Την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2016 ξεκινούν οι καταλήψεις Χ.Υ.Τ.Α., Δημοτικών Γκαράζ, Δημαρχείων, Δημοτικών κτιρίων με τη συμμετοχή του συνόλου των εργαζομένων. Με αποφάσεις και πρωτοβουλίες των Συλλόγων θα προσδιοριστεί σε ποια κτίρια θα γίνει κατάληψη.

2. Οργανώνεται η μαζική συμμετοχή στην 48ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία που έχει ήδη αποφασιστεί για τις ημέρες συζήτησης του Αντι-ασφαλιστικού Νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο χρονικός προσδιορισμός της 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ θα γνωστοποιηθεί με απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το Αντι-ασφαλιστικό Νομοσχέδιο έχει ένα μόνο στόχο. Να αφομοιώσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν στην ζωή μας εξαθλίωση, περιθωριοποίηση, ανεργία. Αφαιρώντας ακόμη και από τους απόμαχους της εργασίας το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Στερώντας από την νέα γενιά την όρεξη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!!!

Το Αντι-ασφαλιστικό Νομοσχέδιο: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.