Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Αρχιεπίσκοπος Αγγλίας κκ Justin Welby: ΔΕΝ είναι ρατσιστές όσοι «φοβούνται» το μεταναστευτικό!

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Παίζει δυνατά σήμερα στα Βρετανικά και επεκτείνεται και στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά και Διεθνή ΜΜΕ η συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό της Βουλής ο Αρχιεπίσκοπος Αγγλίας κκ Justin Welby στην οποία χαρακτηρίζει ......

κατανοητό τον φόβο που εκφράζουν κάποιοι άνθρωποι καθώς θεωρούν ότι το μεταναστευτικό κύμα απειλεί τις δομές της κοινωνίας τους, και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην στέγαση, στην αγορά εργασίας και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αγγλίας χαρακτηρίζει ιστορικά πρωτοφανές και «ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ» το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα που απαιτεί ορθή και άμεση αντιμετώπιση αλλά ταυτόχρονα θεωρεί πολύ χαμηλό τον αριθμό των 20,000 προσφύγων που δήλωσε ότι θα δεχθεί η Κυβέρνηση του κCameron μέχρι το 2020 οπότε λήγει η θητεία της σε σύγκριση μάλιστα με το 1.1 εκατομμύρια που δέχτηκε μόνο το 2015 η Γερμανία.

Πρόκειται για μια πραγματικά εντυπωσιακή και ισορροπημένη συνέντευξη, έχει πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές αλλά αναδεικνύει και τις άδικες κατηγορίες που εύκολα εκτοξεύονται εναντίον των Ελλήνων περί ρατσισμού και Ξενοφοβίας.

Εύκολα προσπερνούν κάποιοι κύκλοι εντός Ελλάδος τα αντικειμενικά πραγματικά δεδομένα που αφορούν σε εμάς τους Έλληνες καθώς είμαστε αποδέκτες ενός προβλήματος που διογκώνεται καθημερινά με κλειστά τα Βόρεια σύνορά μας και ΑΝΟΙΧΤΑ στους Τούρκους Δουλεμπόρους τα θαλάσσια σύνορά μας.
Σημειώστε τα λόγια του Βρετανού Αρχιεπισκόπου:

«Οι Βρετανοί έχουν έναν «δικαιολογημένο» φόβο της μαζικής μετανάστευσης, και είναι «απολύτως εξωφρενικό" να καταδικάζονται οι άνθρωποι που εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την εισροή μεγάλου αριθμού μεταναστών ως ρατσιστές…»

Περισσότερα (στα αγγλικά) εδώ:
http://news.sky.com/story/1657704/archbishop-its-not-racist-to-fear-migration
http://www.bbc.co.uk/news/uk-35781613
http://www.theguardian.com/world/2016/mar/10/reasonable-fear-colossal-migration-crisis-justin-welby-archbishop-canterbury
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3486397/It-s-fine-fear-migrant-influx-says-Archbishop-Canterbury-Justin-Welby-believes-absolutely-outrageous-people-voice-concerns-condemned-racist.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.